@SniperWolf
vidi sto ti je napisao @iNoob. dakle, svaki produzni je deklariran na neku struju, kao sto on kaze, najcesce 16A. posto svi rade na 220V (koliki je napon kod nas), snaga=napon*struja, P=220*16, P=3520W.
a ovo je poveca snaga, vjeruj mi. jedan bojler (koji se najcesce uzima kao najveci potrosac) jede nekih 2000-2200W, rijetko kada vise. vesmasina isto tako, ali ne konstantno.
dok sitna elektronika (ona koja radi preko neke vrste pretvaraca, trafo, switch napajanja), to su redom manje potrosnje. i zato ja imam na jednoj uticnici spojen komp + monitor + dvije zarulje (svaka 75W) + pojacalo + printer + kazetar + video + sat receiver + dodatni produzni koji mi tjera samo adaptere (za punjenje mobitela / tableta / vanjski HDD / laptop i slicno).
da sve to popalim, mislim da nebi dobio 1000W potrosnje, prije negdje iznad 500W, ali dok je sve u full loadu. sada ovako to je nekih 100-150W, za prakticki bilo koji produzni je to nista. dok imas i industrijske produzne kablove po kojima odmah vidis da to nije isti rang kao ovi kucni, iako su i oni na negdje 3.5kW, ali imaju deblju i jacu vanjsku izolaciju.
dok, jeftinjaci.......... najnajcesce ce samo puknuti zica, napravit kratki spoj i izbiti osigurac. meni se nije dogodilo da vidim vatru ili nesto tako, jer kako rekoh, kada dode do sranja - to znaci da je kratki spoj - izbija osigurac.
jedino ako forsiras produzni, velika potrosnja kroz duze vrijeme, onda ces osjetiti da je topao / vruc kabel po cijeloj duzini. gasi i pusti da se ohladi i nemoj ga ubuduce toliko forsirati

.
rezime: isplati se uloziti u neki kvalitetniji produzni, IMO. najvise jer ono, to je komad koji te moze sluziti desetljecima. ovi moji imaju nekih 30-35 godina, rade (iako ponavljam, bez pravog su opterecenja su), ali znam da su prvotno bili kvalitetno napravljeni. dok danas imas i sa predzastitama, s onim sranjima za djecu sto zatvore rupe, sa zastitom za telefon, svasta nesta..........
ali generalno, racunaj da je produzni samo nastavak zidne uticnice, ali sa vise rupa

.