View Single Post
Staro 23.09.2014., 04:27   #11
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
razlika je u kvaliteti. ovi jeftinjaci imaju slabije zice, losije kontakte, losiju plastiku i mogu krepati sutra. i najcesce se ne daju otvoriti da sam to popravis (sto je inace doslovce cas posla).

kvalitetniji imaju sve kontra, bolje kontakte, deblje zice, nerijetko bolju izolaciju, neki dolaze i sa osiguracem pa izbije produzni, cesto se daju otvoriti (imaju serafe, pa ga mozes sam opraviti) i slicno.......

uglavnom - kvaliteta.

dok sto se starosti tice, mislim da ne igra nikako ulogu. tj, cak bi rekao da stariji produzni su kvalitetnije napravljeni od mase danasnjih. ok, nemaju mozda prekidac ili fensi izgled, tj oni su obicni produzni - ali rade i ne krepavaju. ja osobno imam dva produzna koji mi tjeraju struju za jedan dio sobe, oba su made i WDR . crveno-crni sa prekidacem koji titra .

e, a to sto titra ti je tinjalica. i vjeruj, to je njezin normalan rad. isto ces mozda naci na peci kad je upaljena rerna (znale su imati), tj masa starijih uredaja je imala tinjalicu i ona tako radi. nemas brige.
hvala na odgovoru

samo da pitam - ovi produzni jeftini, kad krepaju,jel postoji nekakva opasnost od pozara ili jednostavno - prestanu dovodit struju/raditi?
mislim, valjda nisu toliko grozni ti jeftini...?

pitam jer u sobi imam na svakoj uticnici od zida spojen po jedan taj jeftini produzni. u drugoj sobi vec imam one starije produzne..

hh pozz

i hvala na informacijama =) zanimljivo je sve to.

evo ovaj produzni stari, na kojem vise ni ne radi lampica, u drugoj sobi napaja televizor i svu ostalu opremu, a jedno vec 10godina. mozda i vise. kad lampica crkne, jel i dalje ispravan produzni? jel ta lampica zapravo nebitna u cjeloj toj prici.... vise onako kao estetski detalj?

ispricavam se mozda na glupim pitanjima-jednostavno me zanima

+ kako znati koliko se smije opteretiti produzni kabel? Hvala =)

Zadnje izmijenjeno od: SniperWolf. 23.09.2014. u 04:38.
SniperWolf je offline   Reply With Quote