S obzirom da je telefon bio od bratica koji definitivno nije od onih koji bi isli tjerati pravdu ostalo je na tome da je dobio telefon drugi a garancija ostala od starog. Jedno je sigurno, mene su prije sa ajfonima izvozali kao budalu i 1000% sam siguran da cu im iduci puta poslat inspektorat i tjerat sve do kraja jer mi se toliko gade. Preporuka moja je da se obratis inspekoratu i prijavis ih tamo, ali ne prijava da ti oni daju misljenje na zakon nego tamo odaberi da trazis inspekcijski nadzor i navedi sve o cemu se radi. Oni se ponasaju kao da zakon za njih ne vrijedi i da moramo bit sretni sto su nam uopce popravili telefon pod garancijom.
Kreni odavde:
https://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp
Ja sam cak dobio broj telefona od inspekcija na koji se trebam obratit ako oni odluce ne radit po zakonu ali kazem, to je ispalo njemu ok i ja se nisam htio vise petljat s tim. Da ja dođem u tu situaciju sigurno bi ustrajao na novim papirima i na novom telefonu, iz principa. Moras im slat preporuceno postom da ti objasne po kojoj osnovi ti daju zamjenski telefon bez nove garancije i moraju ti odgovorit u roku 10 radnih dana ili tako nekako zakon nalaze. Ako jos sta mogu pomoc napisi, jer i ja zelim da se ti slucajevi krenu rasplitat u nasu korist koji smo izbacali tolke pare za telefone. Jedino ne znam dal bi te onda poceli hebat da je telefon bio u vodi i te gluposti. Također ne znam kako to prolazi tolike godine sa ajfonima jer nikad nitko nije dobio novi telefon u kutiji nego samo te refurbished iako zakon jasno kaze novi telefon i nova garancija.