Malo sam sinoć igra i... hm, nije loše ali nije to "to".
Daleko je ovo od jednog Fallouta (1&2), fali puno toga. Bliže je Tacticsu i X-Comu nažalost.
Evo što mi smeta:
- Razgovori: FO je to ima majstorski riješeno, moga si se barterat sa svakim, linije su bile genijalne, a ovdje je to očajno riješeno - ka da igram Diablo (!) - imaš keyword i klikaš na to - blah, totalno glupo i ne znaš što će ti tvoj lik uopće reći (više-manje svodi se na "Who/What is [Keyword]"...
- Kamera i kut je loš - ili je presitno i predaleko ili preblizu pa ne vidiš ništa malo dalje.
- Grafika i dizajn - znam da je 3D danas obavezan, ali dizajn je dosta generički i niti blizu kreativnim rješenjima Fallouta koja su umjetnost prema ovome, makar je igra 17g starija, ima bolju grafiku i daleko je preglednija.
- Kreacija likova je loša - likovi su bijedni, valjda da se propagira taj teamwork, ali nemožete biti toliko nesposobni - ipak je post-nuklerani divlji zapad i itko tko doživi malo veće godine bi triba biti opak, a ne da ne može sa pola metra sačmaricom pogoditi metu...
Sve u svemu, razočaravajuće s obzirom na to tko je radio, koliko se radila i da je prikupila nemale pare preko Kickstartera (znači nije bilo potrebno udovoljavati ogromnim korporacijama koje guše kreativnost tipa EA, Activision i sl...
Možda je problem i šta smo očekivali nekakvog spiritualnog nasljednika Fallouta (koji je nasljednik Wastelanda

)... neznam.
Valjda će Torment: Tides of Numenera valjat