Logitech G502
http://www.overclock.net/t/1481639/l...-review-by-ino
Prije sam koristio MX-518/G400. Kad je G400 otišao u vječna lovišta u biti skroz slučajno sam dobio G502.
Ugl. meni je dizajn malo prenapadan i na prvu mi miš nije djelovao da će biti ugodan za korištenje.
Srećom, skroz sam se prevario jer miš leži savršeno u ruci.
Ne znam koji senzor ima (ne pratim to) ali imam dojam da je najprecizniji miš kojeg sam probao, a koristio sam uvijek dobre miševe, od Intelli Mouse Explorera (imam ga još idanas, tj. stari ga koristi).
Ono što mi je puno bolje nego na MX 518/G400 je raspored tipaka.
Bočne tipke na G400 su mi bile mrvicu predaleko, tj tipka forward mi nije odgovarala te sam uvijek morao malo premjestiti ruku da bi je koristio dok su ovdje super pozicionirane.
Software je na nivou, al je to manje bitna stvar jer tak svejedno koristim većinom 1200 i 1600 dpi setting i to je to.
Nemam naviku raditi puno profila.
Jedina mala zamjerka je neudoban scroll. Metalan je, ima odličan feel za korak, ali je lagano nazubljen.
Nije da žulja, ali meni je ugodiniji obični gumeni na MX518/G400.
Ima i kočnicu za seamless scrool, ali to mi je potpuno nepotreban feature.
Što se tiče kalibracije senzora po podlozi, kod mene je to dalo suprotan učinak, tj miš je postao malo čudan nakon kalibracije, dobio sam osjećaj kao da je neprecizniji dok sa defaultnom kalibracijom radi savršeno (SteeleSeries qck podloga).
Suma sumarum: usprkos velikoj skepsi i predosjećaju da će biti lošiji od G400 kojeg je zamjenio moram priznati da sam ugodno iznenađen....
Btw senzor ide do 12000 dpi!!! Pretjerivanje do bola, pa kolika bi trebala biti rezolucija display-a da bi 12k bilo iole upotrebljivo