View Single Post
Staro 22.09.2014., 10:59   #1765
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Ma nije to niti će ikad biti softverski odron, jedina prava mana miui-a (po meni) je ista ona mana kao i kod svakog androida, a to je da se s vremenom urušava sam u sebe i tu i tamo je potrebno napraviti tvornički reset i sve iz početka, no ako se dobro složi backup neće biti frke. Inače, za prosječno korištenje, miui je i više nego dobar. Nemoj se brinuti za puhanje na hladno. Samo dvaput bi razmislio prije nego bi uzeo nešto preko minideala.
Ne bih se složio da se urušava sam u sebe. Bar AOSP sigurno ne. Na svakom uređaji imam AOSP ili neki derivat i nema tog sindroma da se išta usporava s vremenom ili da sustav postaje nestabilan. To je uglavnom rezultat loših prilagodbi proizvođača mobitela. Najgori po mom iskustvu je Samsung, znatno lošiji od većine kineza, o zapadnima proizvođačima da ne govorim.

@brmbo - kažu vlasnici(vidio na nekom UK forumu) da ima AOSP za njega(sad pitanje je li to ispoliran rom), ali nisu stavili linkove. Navodno na nekim kineskim forumima, sad sam na poslu pa mi se predugo otvaraju, pasteam link kad dođem doma, iza 5.

Edit-Nakon mukotrpnog otvaranja s mega sporim internetom našao sam ovaj (4.2.2) http://www.romjd.com/Rom/Detail/36021. Treba dobro provjeriti, doduše jer piše Xiaomi Note, a ne Note Enhanced. Po mogućnosti malo pročešljati forume kakva je kompatibilnost ta 2 modela. Vidim da ima i ozbiljnijih razlika pa nije uputno flashati prije provjere. U svakom slučaju, izbora ima i bit će još više. MIUI nije nešto naročito ali nije ni loš, većina bugova koliko vidim je dosta nasumična i više iritira nego što stvarno smanjuju korisnost mobitela. AOSP rula naravno, kako je Xiaomi krenuo mislim da će većina modela uskoro dobiti i AOSP alternativu.

Zadnje izmijenjeno od: bg_4_l. 22.09.2014. u 11:37.
bg_4_l je offline