Po mom iskustvu, a bome sam imao svakakvih situacija s policijom, u tvojoj situaciji je najbolje priznati krivicu, pokajati se, napraviti žalbu i obrazložiti kako nemaš dovoljno sredstava da podmiriš kaznu te se nadati plaćanju polovice ili trećine kazne.
Zašto?
Zato kada kreneš "on je mene, a ja nisam" ili "ja velim da je bilo tako, a ne kako policajac veli", to obično ide u punu kaznu i nećeš nikako proći dobro. Ja sam imao konflikt s policajcem koji je krivo napisao moju registracijsku oznaku (nisam kacigu nosio). Ja sam se žalio i u žalbi naveo da ja nisam vozio nikakav motocikl te oznake u tom trenutku. Žalba je odbijena i platio sam punu kaznu. Također sam jednom preticao traktor u naselju, oko 80km/h (nema smisla preticati s manje) preko isprekidane trake, zaustavi me murja 100m dalje, te mi izmjerili brzinu u tijeku preticanja. Reko pa pretjecao sam, naravno da ću ubrzati, no oni su zapisali svoje. Žalio se, naveo da je nepravedno jer sam preticao traktor i dalje nastavio polako voziti, došao na sud, sudac je pitao policajca jeste li završili potrebne škole tečajeve kaj god za mjerenje brzine, veli jesam, jeste li tog i tog dana u toliko sati izmjerili brzinu tog i tog vozila, veli jesam, onda ovim sud zaključuje da dotični vozač mora platiti kaznu u punom iznosu i uz toliko kaznenih bodova. Ja sam samo ostao zjapiti, bez da me itko išta pitao.
ALI, kada sam tipa napuhao 0.8, napisao u žalbi da sam kriv, da mi je žao, da pohvaljujem policajce na njihovom postupanju, automatski mi je kazna smanjena na 250kn+150kn troškovi suda i vraćena vozačka. Sad si razmisli što je bolje napraviti, inatiti se ili jednostavno priznati i platiti neku siću. U odnosu koliko si mogao platiti. Eto, nadam se da sam pomogao.