View Single Post
Staro 19.09.2014., 21:10   #1703
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Evo jedno negativno iskustvo koje je zavrsilo pozitivno

HDD 500GB Seagate star 10mj poceo cuda izvoditi, brzina pisanja i citanja luduje gore-dolje, stane pa krene i tako sve dok se komp nije ugasio.

Proskeniram hard i nadjem par bad sectora i SMART nadje jos i B8 End-to-End Error 99 99 99 1 Upozorenje: Vijek trajanja je prošao.

Odnesem u Links Osijek, opisem kvar i nakon nekih 10-tak dana zovu me da je HDD popravljen

Opis iz servisa: Dijagnosticki program nasao greske na disku i ispravio, tvrdi disk prolazi dijagnostiku proizvodzaca 2 puta itd itd... i za kraj napisu mi jos nesto radi cega sam skoro onog jadnika na blagaji gadjao sa tim istim hardom.

Potrebno je zamjeniti SATA kabel na koji je spojen HDD, SATA kabel koji se koristi je neispravan !

O reko pa mamicu vam vasu vidovitu servisersku, pa ja sam donio goli hard na dijagnostiku a ne cjeli komp i pitam jos onog nesretnjakovica na blagajni dali suradjuju sa NOVOM TV pa imaju reko crnog maga koji vrsi dijagnostiku na daljinu.

Kablovi mi ispravni a imam i rezervnih bar 5-6 komada..., nista odnjeo ja taj disk doma, sta cu... spojim ga na komp i SMART opet izbaci istu gresku i sad ja malo to istrazujem i otkrijem da je to bufer valjda na HDD-u, opalim ss i posaljem sliku sa socnim popratnim tekstom na podrska links te nakon 1 dana stize odgovor da ponovo predam HDD na reklamaciju i da mi je odobrna zamjena za drugi/novi.

Zovem Links Osijek ovi pojma nemaju, javit ce mi... jave nakon 2h da mogu zamjenit za drugi, reko mogu uzet SSD hard ? Kazu moze...

I eto, nakon malo psovanja, socnih izraza i spominjanja nekih clanaka zakona sad se surfa na 120GB SSD

Mislim, razumijem ja trgovce i sigurno da nekakav gubitak imaju kod ovakvih stvari tj. reklamcija ali nemoze servis tako neozbiljno raditi i jos pisati nebuloze s ciljem samo da te otepu... pa nemoguce je da ta SMART greska nije bila uocena u servisu da je netko stvarno taj HDD pregledao kako spada.

Mislim, svaka cast sto su dopustili zamjenu za SSD, nisu morali i nista ih ne obavezuje na to ali ovako se natezati oko necega sto je stvarno pokvareno ne sluzi im na cast.

Jos bi i razumio taj servis da mi je HDD bio pred istekom garancije ali 10mj star HDD a ima 2g garancije, pa ko lud bi isao reklamirati ispravan i relativno nov HDD iz dosade valjda....
silver_tip je offline   Reply With Quote