Pozdrav svima!
Novi sam na forumu i eto me odmah u glavu sa svojim projektima

.
Uglavnom, imao sam viška vremena u zadnje vrijeme, pa sam se odlučio za ugradnju vodenog hlađenja. Međutim, jednostavnost mi nije vrlina

, pa sam odlučio da bi sam htio napraviti blok za procesor.
Iskreno, nisam previše iskusan s ovom tematikom, ali sam napravio model moje ideje za blok koju ću podijeliti s vama.
Znam da ovakav princip nije najbolji mogući za blok i da se komercijalni blokovi rade na drugi način, ali sam ipak ograničen tehničkom proizvodnjom kompliciranih stvari, pa sam morao paziti na samostalnu izvedivost bloka.
U prilogu se nalaze slike modela bloka i njegovi presjeci da se vidi tok vode unutar bloka.
Ideja je da blok bude izrađen od jednog komada bakra i da se rupama napravi protok vode. Sve rupe osim dvije na vrhu bloka će se onda zatvoriti da naravno nebi voda curila na sve strane

.
Još jednom, znam da ovo nije najkvalitetnije rješenje, ali me zanima da li bi ovakav koncept mogao u stvarnosti funkcionirati i da li je dovoljno dobar da služi svrsi.
Ne trebaju mi tko zna kakve niske temperature, jer se ionako ne palim previše na clock.
Dakle, vaše mišljenje? komentari? ideje? prijedlozi?....
Pozdrav!