Da magnet je prejak ne samo da izblesira mobitel nego dok hodaš ulicom privlači automobile čak i avione ako lete ispod 10000 m ...kakve sve gluposti izmišljaju o Moto G i svemu vezanom uz ovaj mobitel. Jedina mana kod flip case-a (meni osobno) je ta što mobitel nije dovoljno zaštićen te se ošteti ako ti padne (prijatelju je pao sa male visine i na dva mjesta ima oštećenje). Cijeli desni, gornji i donji rub su nezaštićeni te po centimetar sa obje strane lijevog ruba, osim toga ovaj dio koji ide preko zaslona se pomiče pa prilikom pada može doći i do oštećenja samog zaslona. Očito taj magnet koji privlači automobile nije dovoljno jak da toliko čvrsto drži ovaj dio koji se preklopi. Da ne shvatiš krivo magnet je dovoljno snažan da se ovaj dio koji ide preko zaslona ne može otvoriti slučajno, ako mobitel okreneš napoako ili ako ga treseš, znači jako je dobar, samo što ovaj dio koji ide preko zaslona "klizi" u svim smjerovima po oko 1 cm, naravno ne sam od sebe nego se pomiče prilikom pada ili kad se na njega primjeni neka sila. Tako isto ako je u đepu dio preko ekrana može se pomicati dok hodaš pa ako u đepu imaš još ključeve ili nešto takvo...
Ja isto imam flip case (bijeli) i super mi je u kombinaciji sa crnim rubom zaslona koji je naravno izložen oštećenjma. Ako hoćeš fancy izgled ( a to što ne moraš svaki put kad hoćeš otljučati mobitel stiskati power tipku je samo plus) onda je flip case pravi izbor ako hoćeš bolju zaštitu onda nešto drugo traži. U devet mjeseci nisam nikada imao niti najmanji problem sa blesiranjem mobitela zbog bilo čega a kamo li magneta (a ni prijatelj isto), a sad možda je netko i srušio avion sa tim magnetom u to ne ulazim, ovo su samo moja iskustva.