View Single Post
Staro 19.09.2014., 09:30   #5581
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
Kakve veze ima sto je vrijedio 700kn kad je isti ili bolji od tvojeg koji je krepao, koji je vrijedio 400kn u tom trenutku?
To se zove rizik trgovine i zdrav razum nalaze da ako prodas proizvod koji bas nema zivotni vjek kakav ti trebo imati nekakav rizik moras snositi. Te bi oni to trebali rjesavati s uvoznikom.

Zamjene su im idealne i ako ti istu prihvatis nisu na gubitku jer njima uvoznik samo posalje drugu stvar, a marža kao takva im ostaje - eventualno popuše na slanju. Zakaj nude jeftiniju stvar kao zamjenu? Pa jer im je to ponudio uvoznik koji zeli "izgubiti" sto manje novaca. Povrat novca ne vole nikako, jer em kaj trgovina gubi maržu, em kaj uvoznik isto tako, makar se u vecini slucajeva dogovore da uvoznik za iste pare da trgovini nesto drugo u zamjenu. Jer na relaciji trgovina - uvoznik jedino su pare Ovo gore je sve iz iskustva kad sam radio kod jediog od nasih uvoznika...

Kod kolege gore s grafickom su dva problema i sumnjam da bi mmu ikakva zalba pomogla da dobi nofce - on je prihvatio zamjenu sto automatski znaci da ju je prihvatio takvu kakva je. Ako sam dobro shvatio on je nosio direktno u servis - servis mu ne moze vratiti nofce, nego samo trgovina u kojoj je kupio i to je trebao kod njih rjesiti.

Iz svog iskustva 99% ljudi samo zele da im stvar radi, tak svejednom dal im je 2 fps vise ili kak je i bilo. Da ovih 1% stvara takav problem na godisnju bilancu dobiti neke trgovine jer zele povrat sredstava ako nema iste stvari u ponudi nekak sumnjam.

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote