Citiraj:
Autor Nikky
Nije problem u naponu (voltaži  ) nego u premalom teretu za ugrađeni pretvarač i tada treperi.
Imaš dva rješenja:
a) vrati halogenke kako je bilo, itako kad preračunaš potrošnju na 230 ispadne mala
b) ako baš hoćeš / moraš onda nabavi 230 drajver (pretvarač) za Led rasvjetu odgovarajuće snage i zamjeni ugrađeni
|
Ne mogu reći da mi je baš jasno. I mene problem sa treptanjem na par mjesta (iako vjerojatno zbog različitih uzroka).
Prvo u mojoj sobi imam triac dimmer na touch za glavno svjetlo koji ok radi na wolframovim, no treperi na CFL i LED žaruljama. No dobro, ne mislim se zezet sad s tim pošto radim na "smart house" osvjetljenju preko arduina, MOSFETa, LEDica, web aplikacije, clap sensora itd. Ali neki dan sam testirao LED strip na 12V 2A switching PSu i počele su mi ledice titrat kada je arduino bio spojen na isto napajanje preko LM7805. Treperenje je bilo jedva primjetno i trajalo svega pola minute, nakon toga sve 5 but still... WHY
Dan prije mi je arduino bio napajan preko kompa i nisam primijetio treptanje.
I za kraj. Kineska 10W RGB lampa, čim ju dimmam sa daljinskim počne treptat ko blesava. Probao na par mjesta. Ista stvar. Napajanje loše ili?
Damn moram si složit neki oscilator
OT
Nabavio sam 5730 5M strip i... blješći ko blesavo

Vjerojatno će ić u nekakvu diy plafonjeru, možda čak ugrađeno u spušteni strop kad budem sređivao potkrovlje. Sviđaju mi se takva osvjetljenja koja su na velikoj površini, tj. nisu točkasta. Prvo, ima manje sjena drugo ugodnje je za gledati pogotovo ako je soba malo veća (svjetlo ne upada u oči iako je jako) i za kraj jbeno izgleda.
Razmišljao sam o
ovome jedno vrijeme, no mislim da će ipak ići strip većim dijelom stropa. Kao
ovo samo duže i ugrađeno.
Ove warm white su mi super ugodne i imho dostojna zamjena žarnoj niti, a ofc manje troše + fleksibilnije su za neke cool projektiće.