View Single Post
Staro 18.09.2014., 13:29   #5571
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor virus1 Pregled postova
To je sistem APP, ti si se pobunio i dobio skuplju stvar, tj SSD vrijednosti koju si i platio, njima je tako bezbolnije jer je bit svega da su pare ostale kod njih, i naravno zadovoljna mušterija.
To je jako shebana tema, po svemu moj frend je mogao skoro tražiti onda 2 SSD-a od 240GB, a u samom startu je kupio jedan, znači uzeo je stvar tih i tih perfomansi i kapaciteta, a oni bi njemu trebali nakon 3 god. dati 2 SSD-a koji su iovako bolji po svemu + 5 god jamstva ili neki većeg kapaciteta???
Sranje je jer se nekim stvarima cijena rapidno mijenja i tu je najveći problem, kupci gledaju kao i trgovine da što bolje prođu u svakoj situaciji, nego bi voli vidjeti nekog macana koj reklamira memoriju koju je kupio po 160KN 4GB i tražiti povrat sredstava umjesto nove jer takve više nema, moš mislit što bi uzeo novac, prihvatio bi bilo šta jer je u svakom pogledu u dobitku i to duplom.
Kod tebe je bila razlika 350kn ili 1400Kn kao kod mog frenda nije ista stvar.
Isto zamislimo kako bi se osjećali, kad su poplave pogodile proizvodnju HDD-ova, 500GB HDD je koštao cca 350KN, a preko noći su skočili u prva dva tjedna na 1000Kn, znam jer sam radio u prodaji tada, i zamisli scenario tebi se HDD pokvario i kupio si ga po cijeni od 350Kn i firma ti kaže ok mi tebi vraćamo pare pa stari uzmi novi, e onda bi plakali, a firme su uredno mijenjale za novi koji je koštao zamisli samo 3x skuplje, tako da malo i kupci ponekad kao i firme okreću stvari na svoj mlin.
Ajmo ovak:
Krepao mi je disk SSD 12345, odnio sam ga na servis i rekli su da je pokvaren i da se više ne može popravit.
Onda ide redom: dobiješ isti disk kakav je krepao (ne istih performansi nego isti disk), u slučaju da ga nema onda ti oni ponude neki sličnih perfomansi ili jači i ti biraš dal želiš taj ili ne, ako ne želiš taj koji su ponudili onda imaš pravo povrata love (ili disk po cijeni koliko je plaćen SSD 12345).
Dakle ovo što si rekao za jeftinije pa skuplje diskove je stvar redosljeda kojim ta reklamacija/servis mora ići.
Na kraju krajeva zašto nikad ne ponude odmah lovu? A te situacije da je nešto bilo jeftinije pa skuplje se dogodi jednom u 10 godina.

Citiraj:
Autor jura_hr Pregled postova
Ja vise ne znam onda ko tu pije, a ko plaća.kad sam ih zval pital sam ih dal mogu tražiti povrat novca i odgovor je bil da ne mogu,jer po jamstvu ide prvo zamjena i bez obzira ako nema te iste stvari vise da ako su mi dali grafičku istih ili boljih performansa da je to po zakonu.ne kuzim vise nist
Masa njih se pravi da je iznad zakona i guraju svoje prioritete.

Zanimljivo je kaj se kod informatičke opreme u dučanima ponavlja uvijek ista priča dok recimo neki radio ili nešto elektroničko kada se kupi u lidlu, kauflandu i ako se pokvari možeš birat lovu ili proizvod bez guranja TO MORA TAKO JER SAM JA TAKO REKAO I NAPISAO SI NA CEDULJICU NA JAMSTVO I TO JE PO ZAKONU I SRAČSRAČSRAČ

@sandokan

Stavi tu da svi vidimo, možda pomogne još nekome.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote