View Single Post
Staro 17.09.2014., 13:54   #16
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Daj probaj uključiti DHCP (isključi static IP) i probaj onda. Meni je to znalo u nekim slučajevima riješiti probleme.
To sam probao prvo ali onda bez nekog IP scannera (korisito sam AngryIP scanner) ni ja neznam vise di je tj. nemogu se logirati u AP kad neznam IP, a periodicno treba mjenjati password bez da se ulazi u apartman(e) pa sam ga fiksirao i podesio shortcut u browseru tj. trebam to podesit d abud elako za mjenjati vlasniku kasnije bez da mora prolazit kroz sve opcije i trazanej IPa .

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
E sad, gdje postaviti ap ?
Odgovor bi bio "negdje između" glavnog routera i potencijalnih klijenata, s tim da je "problem" pokrivanja više etaža sa jednim odnosno dva uređaja.
Kod tebe je 4 etaze podrum/prizemlje/kat/potkrovlje, prilično "široko" a time i zeznuto.
Da to me i muci, brijem da i dalje necu moci pokrit sve pa se mislim dodati jos jedan isti AP u dijagonalu tako da kuca ima jedan u podrumu, jedan u potkrovlju i Router je u prizemlju. Jel to moze uopce tako da ima dva APa i router ?

Citiraj:
Autor lobo64 Pregled postova
možda još jedna mogućnost:
u ruteru i ap/ripiteru podesiti wless samo na G standard (ne na automatic ili abg), wless rate na 54 (ne na auto).

zašto: TG782i ionako nema N standard wless, svi prijenosnici, tableti, mobiteli su ionako G ili više, a izbjeći ćeš emitiranje u A i B standardu.
Budem i to probao (AP je b/g/n ali kao sto kazes Tomson ionako nije "n" pa nema potrebe).

Hvala svima