Tema: Raspberry Pi
View Single Post
Staro 14.09.2014., 09:45   #347
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor SilentException Pregled postova
Pa nema sanse da to sve vrtis sa samo jednim RPi. XBMC se vuce a ti bi jos i torrent, NAS i DLNA server (nadam se da ne ocekujes i transcoding). Uzmi par komada pa mozda i napravis nesto od toga

Edit: a baci pogled mozda na SolidRun Hummingboard.
Form factor jednak kao Rpi Model B, ali puno jaci SoC.
Evo mozda da jos malo pojasnim... sto se tice ovi servisa koje sam nabrojao...

SMB - u pravilu imam 2 laptopa i 2 mobitela koji bi tome pristupali... USB disku spojenom na Pi. Pristupalo bi se iznimno malo, mozda ukupno sat vremena na dan, za kopirati par fileova amo-tamo i to je to... i par puta tjedno za pohranit gore slike s moba.

Torrent - to bi se vrtilo cca par sati na dan, najcesce kad remotely, preko DynDNS-a posaljem nesto na DL da me ceka kad dodjem s posla

XBMC - treba mi jedan fini skin, i da lijepo prikazuje covere i description filma (da se jednom odradi scrapping i to je to, nakon toga pokoji put mjesecno radi updatea baze), i da reprodukciju odradjuje kako treba na TV. Kao alternativu, mozda bi ostavio WD TV Player, pa da Pi sluzi kao NAS. Ne treba mi transkodiranje, ne treba mi DLNA, ne gledam nista preko moba ili opskurnih uredjaja. Klasicni LCD TV (nije smart ni u kojem pogledu) sa jedim HDMI ulazom. Isto tako nista Facebooka, Youtubea i ostalog mi ne treba.

Al sad kad razmislim o svemu, gotovo da mi je za sve dosta WD TV Player i USB ladica... i da Transmission na njega nabacim radi torrenta....
perich je offline   Reply With Quote