Citiraj:
Autor Lewis
Jucer i danas mi net uzasno sporo radi, MaxTV freeza svakih 3-4 minute pa moram prebacit kanal da se odfreeza  . Speedtest.net prolazi jednom od 10 pokusaja (ovo je zadjdi pokusaj, inace zapne vec na pingu - http://www.speedtest.net/my-result/3742928188).
Primjetio sam u zandjih godinu dana da mi je MAX brzina parice opala skoro za duplo. Imao sam godinama 14800-15000 sad imam 8600-8800 Max  . Nije da mi treba vise od ovoga (za sad sam jos na 4Mbit+MaxTV) ali ako mi zatreba sad ispada da ni nemogu vise dobit
Pretpostavljam da spajaju sve vise ljudi i samim time smanjuju nama postojecima propusnost ili koji vrag  ?
Jel ima jos netko takvih problema ?
Thx
|
Meni je prije par miseci sa 4 Mb/s pala na manje od 1 Mb/s i tako je stajalo nekoliko tjedana jer nisam ima živaca zvat SZK, nakon gašenja i paljenja routera vratila se na nekih 2.8 Mb/s.
S tim da mi prošle godine, kad se moglo uzet 10 Mb/s na određeni rok po istoj cijeni, nisu mogli uključit. I ne samo to, nego mi kažu da ne mogu upload dignit sa 256 kb/s na 512 kb/s.
Pretpostavljam da bi mi da zatražim MaxTV, dali bez problema, pošto se MaxTV plaća, a povećanje brzine u ovom slučaju ne.
U istoj kući u stanu ispod imamo MaxTV + ADSL 4 Mb/s (ide i do 4.3 na speedtestu), radi bez greške osim šta 5-10 puta tjedno se sruši veza na minutu-dvi.
Ne znam kako se kapacitet raspoređuje u centrali
(možda ovako ka na optici??)
Citiraj:
Autor .Delboy
Svaki port na OLT uređaju na centrali podržava max. 64 korisnika, tj. 64 ONT uređaja, tako da pošto je brzina sučelja na GPON-u 2.5 Gbit/s u downstream i 1.25 Gbit/s u upstream, onda svaki korisnik ima zagarantirano 40 Mbit/s u downloadu i 20 u upstreamu, još kad se doda overhead malo manje od toga.
Naravno teško da će svih 64 portova biti popunjeno i da će svi u isto vrijeme skidati max. brzinom, ali nikad se nezna.
|
ali za zaključit je da je sadašnja infrastruktura na izmaku snaga.