Tema: Automobili
View Single Post
Staro 12.09.2014., 23:26   #11979
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nakon skoro cijelog dana boravka u Cliu, mogu reć da oni koji kupe Fabiu pored Clia mogu dobiti odmah medalju za mazohista godine i lizalicu (sucker)

Znači, zadnjih 6 mjeseci sam imao Fabiu 1.6 TDI, 75 KS i odsad imam Clio karavan, 1.5 dCi 75 KS.

Po onom što sam uspio iskopati, Clio je malo bolje opremljen u startu i dodali su mu u rent-a-caru još neke stvari koje su opcija.

Uglavnom, imam ono tablet čudo unutra s USB-om i AUX-in, bluetooth, navigaciju, tempomat i ograničenje max brzine, karticu za otključavanje auta, ručnu klimu i to je otprilike to.
Cijena takvog auta je otprilike 110 000 kn

Osnovni model Fabie (Active) košta 102.200 kn

Za 7800 kn kod Clia dobijete auto koji iznutra daje do znanja da ste u 21. stoljeću. Daleko je udobniji i ugodniji za vožnju. Ima bolji servo, bolju ventilaciju, sjedala, plastiku (iako mi se ne sviđaju glossy elementi, ostala plastika je debelo ispred Škodine).

Iznenadio me ovaj 7" tablet unutra. Očekivao sam neko neresponzivno rezistivno smeće niske rezolucije, ali ni blizu tome. Kapacitativni ekran, dosta visoke rezolucije za 7". Jako brz kroz menije i stvarno ga je užitak koristiti. Meniji su dostupni i na hrvatskom. Glasovna navigacija isto može biti na hrvatskom, iako me podsjeća na Garmina (navodno je TomTom). Za 8..sto...pedeset...metara...
Ogranienja brzine su svuda kuda sam prošao bila pravilna i ima zvučna upozorenja o prekoračenju.

E sad, Škoda ima neke stvari ipak bolje napravljene.
Mjenjač mi se čini čvršći i robusniji nego na Cliu. Pedale isto.

Podizači stakala ni na jednom nisu savršeni skroz.
Škoda ima mušičave koji ovisno o raspoloženju ili rade savršeno ili nekad ne žele otvoriti, ili otvaraju u intervalima od po 2-3 cm. Ima i duboki pritisak koji otvara prozor do kraja odmah.

To fali Cliu. Imaju odlične male, tvrde prekidače koji rade savršeno, ali im fali to spuštanje jednim pritiskom.
Još jedan plus za Škodu je veći prtljažnik i više prostora na zadnjoj klupi. Rekli su mi putnici danas da je Škoda bila malo šira otraga. Like I could care less

Eto, ako tko planira kupnju auta te klase, Clio je moja preporuka. Mene košta mjesečno jednako kao i Škoda
Ako tko ima pitanja, navalite.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 12.09.2014. u 23:35.
1v@n je offline   Reply With Quote