View Single Post
Staro 12.09.2014., 13:49   #88
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
...
Mislim da se nismo razumjeli. Ti podrazumijevaš da je otpor postojećih procesora zanemarivo mali. A daj mi onda objasni odakle generiranje topline na tim procesorima? A mogu bez problema dogurati i do gotovo 100°C.
Ne znam, možda sam ja nešto pobrkao ili nisam upoznat s time da su uveli supravodljivost u igru.
Za debljinu vodiča ću ti postaviti samo pitanje: ako se matične ploče i procesori proizvode litografskim putem gdje su vodovi tanki da se kontroliraju mikroskopima, o čemu mi to onda pričamo? Intelu je cilj s novom tehnologijom uvesti manju potrošnju > čitaj > manji napon, manju struju, manju toplinu. Dakle, i Intel zna da se na procesorima generira toplina. Sad znaš i ti.

Sorry što ti tu odgovaram, ne bih htio da netko misli da se na CPU može nagurati nebulozna struja a bez posljedica.

Citiraj:
Autor Alvin Pregled postova

Al dobro kužim ja što vas buni pa ću pojasniti.
Ako na diodu narineš 5V i 1A to ne znači nužno da će i discipacija snage biti 5W.
Ona će biti jednaka umnošku pada napona na diodi i struji koja će poteći kroz nju.
Što znači da ako nešto ne razumiješ ne znači da to prestaje vrijediti
Čini mi se da je ovo debelo OT, pa....
Kod nekih elemenata strujnog kruga ne vrijedi R=V/I jer im taj odnos nije linearan. To je jedina razlika.
Pogled na OVO daje rečenicu:
"In other cases, such as a diode or battery, V and I are not directly proportional, or in other words the I–V curve is not a straight line through the origin, and Ohm's law does not hold. In this case, resistance and conductance are less useful concepts, and more difficult to define."
Sinac je offline   Reply With Quote