Citiraj:
Autor De5tr0yer
...
|
Mislim da se nismo razumjeli. Ti podrazumijevaš da je otpor postojećih procesora zanemarivo mali. A daj mi onda objasni odakle generiranje topline na tim procesorima? A mogu bez problema dogurati i do gotovo 100°C.
Ne znam, možda sam ja nešto pobrkao ili nisam upoznat s time da su uveli supravodljivost u igru.
Za debljinu vodiča ću ti postaviti samo pitanje: ako se matične ploče i procesori proizvode litografskim putem gdje su vodovi tanki da se kontroliraju mikroskopima, o čemu mi to onda pričamo? Intelu je cilj s novom tehnologijom uvesti manju potrošnju > čitaj > manji napon, manju struju, manju toplinu. Dakle, i Intel zna da se na procesorima generira toplina. Sad znaš i ti.
Sorry što ti tu odgovaram, ne bih htio da netko misli da se na CPU može nagurati nebulozna struja a bez posljedica.
Citiraj:
Autor Alvin

Al dobro kužim ja što vas buni pa ću pojasniti.
Ako na diodu narineš 5V i 1A to ne znači nužno da će i discipacija snage biti 5W.
Ona će biti jednaka umnošku pada napona na diodi i struji koja će poteći kroz nju.
Što znači da ako nešto ne razumiješ ne znači da to prestaje vrijediti 
Čini mi se da je ovo debelo OT, pa....
|
Kod nekih elemenata strujnog kruga ne vrijedi R=V/I jer im taj odnos nije linearan. To je jedina razlika.
Pogled na
OVO daje rečenicu:
"In other cases, such as a
diode or
battery,
V and
I are
not directly proportional, or in other words the
I–V curve is not a straight line through the origin, and Ohm's law does not hold. In this case, resistance and conductance are less useful concepts, and more difficult to define."