Ne, ne kupujem telefon da budem u rangu, ali zato neću ni dati 1000€ za nešto što sam mogao imati prije 2 godine(izuzmimo OS, o ukusima se ne raspravlja).
To je ono što boli, najskuplji je ali bezobrazno najskuplji! Da košta u skladu s onime što ima, onda bi bio najbolji mobitel, definitivno!
Kad si već spomenuo monitor.. Draži mi je bio prošli sa 1680x1050 rezolucijom(22"), ali je crko..
I ja kažem da ne treba pretjerivati sa brojkama uopće. Naprotiv, razmišljam baš isto kao i ti, da se više pozabave softverom(SVI) bilo bi puno bolje, i njima i nama. Tako da jedan HTC M8 radi fluidno uz bok iPhoneu. Zašto? Jer si je HTC dao truda za ispeglat software, a ne kao jedan Samsung kojem TouchWiz radi kao da je u slow-mo.
Za 1GB RAM-a nisam prigovorio zbog toga što to izgleda "malo"(jer znam da je mobitel fluidan 100%). Ali već nebrojeno puta su ljudi prigovarali da je surfanje na iPad/iPhoneu noćna mora kad su "teže" stranice i kad ima malo više tabova. Ali ne, Apple je najpametniji i "ne slušaju" svoje korisnike.
Inače, da ne bi netko pomislio kako sam došao pljuvat po Appleu..opet ću napomenuti: iPhone sam planirao kupiti iduće god(kad se cijena normalizira), pa da isprobam i to nakon svih mobilnih OS-ova, ali za sada ga preskačem.