Citiraj:
Autor partwish
Kad stigneš onda malo proširi dojmove.  Radi out of the box? Možeš napraviti update na KitKat? Kakav je stock rom, ima puno kineskog smeća?
|
Znači Xiaomi Hongmi 1s
Mobitel kupljen preko Mobicityja, došao na kućna vrata 7 dana od uplate preko Paypala (uključujući 2 dana vikenda).
Ono što sam dobio je:
Cijeli paket je poprilično siromašan

Mobitel, baterija, usb kabel te punjač:
Na prvu sam se, čim sam ga upalio, razveselio zaslonu. Znam da ima boljih i ljepših, ali zaista su boje ugodne, detalji su tu. Za mene dosta.
Mobitel lijepo leži u ruci, ne kliže se i ugodan je za držanje (ne znam kakav je stražnji poklopac, ali je ugodan za držanje).
Radi out of the box, a čim sam završio inicijalno postavljanje, ponudio mi je nešto više od 550 MB update-a.
Nisam vidio da ima mogućnost update-a na KitKat, nek me netko ispravi ako griješim.
Što se tiče aplikacija i kineskog smeća, iskreno, nisam pogledao koliko je toga bilo prije napravljene nadogradnje, ali inicijalno na njemu ima hrpetina aplikacija, a google čak ima i svoj folder sa svime (Gplay, Gdrive, G+, GChrome, GZhuyin Input, Gplay books & play Movies....) tako da ima tu dosta toga za počistiti.
Inače, ovo mi je prvi susret s MIUI-jem, no nisam imao nekih problema s prilagodbom (do sada sam koristio i IOS i Android). Sve mi se čini poprilično intuitivno, a mobitel radi fluidno.
Kameru nisam imao prilike još koristiti. Napravio sam samo sada jednu sliku pod umjetnim svjetlom iz blizine. Mislim da bi za slikanje kakvih kodova, serijskih brojeva i slično bilo i više nego dovoljno:

I jedna slika napravljena u potpunom mraku, bljeskalica je zaslužna za ovo što se vidi i zaista je moćna:
E da i još jedan detalj; ispod home tipke se nalazi svjetlosni indikator (notification light) kojem se mogu dodijeliti boje ovisno o obavijesti (npr. crveno za poziv, zeleno za poruku, itd.) - na biranje 7 boja.
Za bateriju ne znam kakva je, za sad radi 17 sati u komadu, još ga nisam punio, a ni neću do jutra jer nema potrebe, a baterija je bila na 70% kad sam ga dobio.
Evo još malo slika:
Nadam se da ovaj moj amaterski osvrt nečemu vrijedi.