View Single Post
Staro 10.09.2014., 19:52   #1464
saint_s
Premium
Moj komp

saint_s's Avatar

Datum registracije: Sep 2010
Xiaomi Hongmi 1s

Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Kad stigneš onda malo proširi dojmove. Radi out of the box? Možeš napraviti update na KitKat? Kakav je stock rom, ima puno kineskog smeća?
Znači Xiaomi Hongmi 1s

Mobitel kupljen preko Mobicityja, došao na kućna vrata 7 dana od uplate preko Paypala (uključujući 2 dana vikenda).

Ono što sam dobio je:

Cijeli paket je poprilično siromašan Mobitel, baterija, usb kabel te punjač:

Na prvu sam se, čim sam ga upalio, razveselio zaslonu. Znam da ima boljih i ljepših, ali zaista su boje ugodne, detalji su tu. Za mene dosta.
Mobitel lijepo leži u ruci, ne kliže se i ugodan je za držanje (ne znam kakav je stražnji poklopac, ali je ugodan za držanje).

Radi out of the box, a čim sam završio inicijalno postavljanje, ponudio mi je nešto više od 550 MB update-a.
Nisam vidio da ima mogućnost update-a na KitKat, nek me netko ispravi ako griješim.
Što se tiče aplikacija i kineskog smeća, iskreno, nisam pogledao koliko je toga bilo prije napravljene nadogradnje, ali inicijalno na njemu ima hrpetina aplikacija, a google čak ima i svoj folder sa svime (Gplay, Gdrive, G+, GChrome, GZhuyin Input, Gplay books & play Movies....) tako da ima tu dosta toga za počistiti.

Inače, ovo mi je prvi susret s MIUI-jem, no nisam imao nekih problema s prilagodbom (do sada sam koristio i IOS i Android). Sve mi se čini poprilično intuitivno, a mobitel radi fluidno.

Kameru nisam imao prilike još koristiti. Napravio sam samo sada jednu sliku pod umjetnim svjetlom iz blizine. Mislim da bi za slikanje kakvih kodova, serijskih brojeva i slično bilo i više nego dovoljno:

I jedna slika napravljena u potpunom mraku, bljeskalica je zaslužna za ovo što se vidi i zaista je moćna:

E da i još jedan detalj; ispod home tipke se nalazi svjetlosni indikator (notification light) kojem se mogu dodijeliti boje ovisno o obavijesti (npr. crveno za poziv, zeleno za poruku, itd.) - na biranje 7 boja.

Za bateriju ne znam kakva je, za sad radi 17 sati u komadu, još ga nisam punio, a ni neću do jutra jer nema potrebe, a baterija je bila na 70% kad sam ga dobio.

Evo još malo slika:

Nadam se da ovaj moj amaterski osvrt nečemu vrijedi.

saint_s je offline