evo da se nadovežem na ovu tume i ne otvaram novu evo i moje jedne avanture sa BSOD-om :P
Naime prije nekog vremena donijela mi sestra svoj komp da joj baca plavi ekran i da se non-stop restarta. Upalim komp, dođe do znaka za Win7 i odmah se restarta. Ok, prvo pomislim na ram, izvadim jednu pločicu, upalim, dignu se windowsi ali nakon kratkog vremena opet BSOD. Probam s novom instalacijom windowsa, uredno se instalira i nakon toga su počeli BSOD-ovi bez obzira dal ja mijenjao utore i kombinacije sa 1 ili 2 pločice rama. Probao još dvije vrste memorije (koje u drugim računalima rade sasvim normalno), opet BSOD prije nego se uopće podignu windowsi. Posumnjao i na eventualno garfičku karticu i moguće pregrijavanje (jer se radi o pasivno hlađenoj) ali se BSOD pojavljuje odmah nakon prvog paljenja, dok je još grafička hladna. Onda sam uslikao taj BSOD i primjetio da mi se stalno javlja onaj "memory dump", prebrojavanje i onda restart, te da mi baca oznaku 0x00000124. Nakon što sam izguglao moguće probleme, naišao sam da su različiti korisnici imali različte uzroke što se te oznake tiče, neki su čak upućivali da se radi o neispravnom procesoru.
Sad više nemam s čime i što dalje testirati jer nemam drugi AMD-ov proc da bih ga mogao eventualno staviti i pokrenuti konfu niti drugu ploču da bi probao na njoj ovaj koji se restarta. Kao što sam rekao, probao sam tri različita rama i sa svakim isti problem. Disk sam probao u drugom kompu spojio i radio i kopirao neke stvari s njega, nikakvih problema nije bilo. Jedino još nisam probao promijeniti napajanje, no nekako mi se ne čini da bi problem mogao biti u tome, nit je slabo nit je staro.
Prijedlozi, ideje, rješenja? Eventualno koja dobra duša iz Rijeke da mi posudi neki AM2 procesor da isprobam?
Inače radi se o matičnoj ploči
Biostar MCP6P M2+ i procesoru Athlon 5200+ (barem mislim da je taj model, znam da je na 2.6 Ghz), memorija je Kingmax klasični zeleni DDR2 667 Mhz, a disk je WD 160GB sata.