View Single Post
Staro 09.09.2014., 21:17   #9
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Sve šta trebaš bušiti je okvir / štok balkonskih vrata,
vani učvrstiš (na isti način kao u sobi), na 2 ili 3 male tiple / vide ...
ako je fasada problem onda na okvir / štok balkonskih vrata taman da se vrata mogu otvoriti / zatvoriti.
Naravno, vec sam gledao sta bi mogao napravit, ali sje je jednosmjerna ulica.

Naime, to su vrata, koja na vanjskoj strani imaju rolete i vodilice za dotične. Tako da je poprilično nemoguće negdje "čisto" probušit rupu i provuć kabel.

Dalje, vani su takva vrata do vrata, i zmedju njih ima jako malo prostora, sto opet komplicira postavljanje antene, jer je vani 8 cm stiropor.

Citiraj:
..dok si u jednoj ruci drzao ti osobno ili netko drugi antenu a u drugoj daljinac od tv-a ?

Nikad, ama bas nikad se status signala ne provjerava sa bilo kakvim dodirom antene ili bilo kojeg drugoga njenog ili antenskog elementa u njegovom sustavu.

Osim toga trebala je biti desno od tv-a a ne iza ili iznad ili bilo gdje, gdje ce signal prvo doci i rastepsti se od fortifikacijske prepreke pa onda ostatci doci do antene.

Rasarafaj sve i desno od tv-a je nosi, isprobas signal tako sto je naslonis na zid i podmetni nesto pod nju.., nakatas dasku za peglanje, partvis.. itd...
Da, bilo nas je dvoje dok smo to slagali, jbga, ne mogu busit okolo po zidu i provjeravat jel radi. Tlak mi je diglo to sto je sve radilo i onda kad sam onih 2 metra kablea zagurao iza tv-a, nema signala. Tak da moraju visit sa strane

Jel ima neka bolja sobna antena od ove sto trenutno imam?

Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Uzmi riblju kost i 10 m kabela s konektorima za manje od 100kn Jucer sam se izdriblao sa najjeftinijom sobnom antenom od 36db i vratio je u trgovinu.

Da mogu, tj da imam mogućnosti vec bi to davno tako slozio, ali jbga, ne mogu

srale7 je offline   Reply With Quote