Evo mene opet sa antenskim problemom.
Naime imao sam zadatak složit antenu u spavaćoj sobi u trosobnom stanu. Naravno, u trosobnom stanu starom 7 godina postoji samo jedna utičnica za antenu i nalazi se u dnevnom boravku i ne postoji ni teoretksa šansa da ju dovedem do te sobe i jedino logično rješenje je sobna antena. Realno na tom Tv-u se gleda 6 programa, sve ostalo je dobrodošlo, ali nije obavezno.
U Metrou sam kupio neku žnj antenau i 0 bodova, ne moze nista ulovit. Vratio tu i uzeo najbolju koju su tamo imali:
http://www.prejeftino.com/opisproizvoda.php?id=1340
47 db pojačanje, unutranja/vanjska montaza, uglavnom, djeluje ok.
TV je vec bio montiran na zidu, samo sam trebao odredit gdje cu stavit antenu. Uz malo isprobavanja, odredim mjesto iznad tv-a, vidim, prikazuje cca 12 programa, zabušim, zašarafim antenu, složim kablove i onda šok, ne lovi ni jedan program, malo čačkanja i na kraju su kablovi morali visit sa strane, odnosno kad bi bili iza tv-a, onda nema slike
To je tako radilo par mjeseci (samo 4 programa) da bi najednom iz nepoznatih razloga, nestala i ta 4 i sad ne prikazuje nista.
Par slika:
Jel ima netko neku ideju kako ovo rijesiti, sa ovom ili sa nekom drugom antenom? Po mogućnosti da je estetski prihvatljivo?
Ovaj zid na kojem je TV gleda na sjever/ tj Sljeme/odašiljač, stan je inače kod rotora.
Hvala i LP