Sastavljam budget gaming PC na intelovoj platformi, i nakon evo par sati čačkanja dobio sam osjećaj da neću nikako ugurati nekakvu funkcionalnu (IMO) konfiguraciju.
Planirao sam ubaciti i5-4440 na H81 u kombinaciji sa R9 270, ali me brine manjak PCIe3.0. Pored toga upgrade na B85 mi se čini optimalan,malo su skuplje i nema ih puno, a onda opet izgleda da će H87 ploče biti solidno više skuplje da to sve funkcionira.
Sad neznam kako da nastavim, pa volio kad bi mi netko rješio pitanje chipseta i koje ploče, pa ću ja onda oko toga pokušati nastaviti niz
Za kontekst, gaming budget PC, 3500 je optimalno, izbjegavao bih prelazak za više od 200kn. Ono što sam ja skupio, i5-4440, DDR3-1600 2x4GB, HDD 500GB, R9 270, napajanje nešto u manirima CX500 bi trebalo biti dosta.
Da odmah načnem pitanje zašto ne AMD ili nVidia, nemam pojma, nemam ni iskustva, ako se nekome srce para jer ovdje ne vidi AMD & kompaniju neka me razuvjeri lijepom konfiguracijom
Sve u diskutabilnom duhu otvoreno je na zamjenu komponenata, platformi, ali da se razumije zašto promjena
Hvala!
EDIT 1: Znam zašto bih izabrao AMD > Nvidia, ali neznam zašto nebi izabrao Intel, jedini argument bi mi bio (kao što se vidi u količini amd konfiguracija u ovom threadu) je budget PC.