Tema: PayPal
View Single Post
Staro 06.09.2014., 14:45   #2269
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Ovakav ti je postupak otprilike:

TVOJ RAČUN: kune
KUPNJA: dolari $

Ukoliko konverziju radi PayPal, on ima neke svoje šheme, i skida ti kune sa računa.
Ukoliko isključiš da konverziju radi PayPal, valuta kupnje (dolar u ovom slučaju) banka prvo pretvara u euro € i onda u valutu tvog računa, tj. kune.

Znači ukoliko staviš da ti tvoj banka radi konverziju, ona zapravo dva puta radi konverziju u slučaju dolara.

Ukoliko ti je račun u eurima €, onda samo jednom radi konverziju, a ako kupuješ u eurima, onda niti jednom.

Evo pa si kombiniraj.

Ovo je 100% situacija kod moje banke i Visa Electron kartice. Prva konverzija se radi prema Visa Internacional tečaju, druga prema tečaju banke.
Ali svakako ispadne jeftinije ako banka radi, a ne paypal. Ja sam radio mini istraživanje za sebe, kad postaviš da ti paypal radi odmah ti pišu i kune, onda sam mjenjao i kupovao da banka radi. uglavnom, ako se dobro sjećam preko paypala je bilo skuplje između 3,9% pa do nešto preko 5%, ovisno o valuti. Kupovao sam u dolarima, Australijskim dolarima i funtama. Mislim da mi je za AUD bila najmanja razlika.
partwish je offline   Reply With Quote