Tema: Raspberry Pi
View Single Post
Staro 05.09.2014., 20:01   #345
gnjepar
Premium
Moj komp

gnjepar's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
išlo bi preko kućne veze. veliš neizvedivo ?
Izvedivo naravno ali ne ce ti se ekipa vracati na stranicu jer pola vremena ce biti sporo a pola ne ce raditi.
Koliko se ti uopce razumijes u hostanje, sajtove i servere? Ako ne mozes sam javi se, naci ce se mjesta kod mene na serveru za neki takav sajt. Samo trebam detalje.

Citiraj:
Autor perich Pregled postova
Ja si razmisljam o RPi B(+) kao alternativi WD TV playeru i NAS-u... Trebao bi znaci vrtiti XBMC, torrent klijenta i SMB za 2-3 racunala u kuci (dijeliti podatke sa externe ladice od 3TB). Ostale stvari mi nisu previse bitne al eto, volio bih ga setupirati da mi u nekakvom idle modu prikazuje servisne informacije s neta (vrijeme i prognoza, kakav RSS feed) i da na njega zakacim BT daljinski i eventualno USB Hub (ukoliko povremeno stogod donesem na sticku i da se taj stick autoatski mounta i bude citljiv iz XBMC).

jesam li malo previse zabrijao? znam da ima gotovih player rjesenja ali nekako jako volim mogucnost modifikacije i prilagodbe (zato imam i custom FW na WD playeru).
Moze ovo sve ali treba znati sloziti.

Citiraj:
Autor zackoj Pregled postova
A kako bi vrtio samo torrente. Na externi 2.5 disk
Naravno tu bi trebala i samba biti omogucena koliko sam skuzio, a i neki app za osvjezavanje dyndnsa.
Jel bi za to bio dovoljno?
Zamijenio bi hocu internet celerona. Makar ni one ne trosi puno, oko 30w sa 3,5 diskom.
Hvala
Moze ali moras se kuziti u Linux ili biti strpljiv sa tutorijalima na netu.
Eto kreni, napravi temu pa ti ja pomognem.

Zadnje izmijenjeno od: gnjepar. 05.09.2014. u 20:06.
gnjepar je offline   Reply With Quote