@Forace pratim, tj. često se nađem usred nekih rasprava o kinezima pa sam primijetila da oni jaki kineski brandovi sve kvalitetnije telefone slažu tako da s njima sve manje problema ima. Isto tako ni ovi naši popularni "ne-kinezi" (iako budimo realni, slažu se u kini) nisu savršeni. Tipa na Z se dosta ljudi odljepljivalo zadnje staklo, meni osobno se razlohao poklopac od usb porta pa sad čekam da mi dođe zamjenski, tako da i kad platiš puno više za "kvalitetu" (tj. brand), opet postoji šansa da će model biti uje*an na neki način. A svi znamo kolko se godinama kukalo oko "lošeg" ekrana koji stavljaju u Sonyije (bad viewing angles, makar ne vidim zbog čega se tolika prašina digla).
@thunderbird to oko cijene i lošijih specifikacija sam potegla od novo izbačene T3. Traže za nju kolko su tražili za Z prije godinu i pol, a model je po svemu slabiji. Isto tako primjer, imala sam Xperiu Arc LT15i, lijep mobitelac, ali i u ono vrijeme slabije specifikacije i od stariji flagshipova ostalih brandova. Uglavnom, oko pola godine kasnije, SE izbacio Xperiu Arc S LT18i. Potpuno identičan model LT15i, samo što je proc bio clockan na 1.4GHz, za razliku od prethodnog LT15i sa 1GHz. A većina nas flashera bez problema sa overlockanjem non-stop bila na 1.2-1.4 sa starijim modelom. Opet, naravno da su za taj identičan model tražili kao i za prijašnji, a u to vrijeme su te specifikacije bile već prastare (ni pola gige ram-a, single core, itd.).