Citiraj:
Autor tech
Sony neki od staraca, isto godinu dana jamstva.
I pazi sad, krepao je točno na dan kad je kupljen godinu dana kasnije, zvao servis i kažu da donesem bez obzira na istek u tom jednom danu i složili ga bez problema.
A sad me tlače s Dell monitorom jer oni ne vide milijun što mrtvih što polu mrtvih piksela. A ni činjenicu da monitor od prvog dana zjeva u okviru tolko da možeš unutra ruku gurnut. 
|
Da se nadovežem. Vratili(Microline) mi monitor s kratkim i jasnim objašnjenjem da nisu potvrdili kvar i da je monitor ispravan.
Isto što su mi i rekli kad su me zvali par dana nakon što su ga zaprimili. Tad sam čovjeku koji je zvao rekao da je monitor prošao tri konfe, tri kartice, nekolicinu žica i laptopa i da je na svima isti problem i nek pojača brightness na crvenoj/crnoj podlozi i da bu sve jasno.
Al jok. Poslali oni nazad monitor nakon 3 tjedna(taman pred rok od 45 dana) nazad u svijet medija i oni ga danas meni dali. Pitam tamo prodavača jel možemo isprobat monitor ako već nisu niš napravili, on veli da sad zatvaraju ali da je sigurno ispravan. Velim ok, a kaj ako nije? Momak kaže da se on ne želi mješat i da to sredim sa servisom.
Doma upalim monitor i odmah skužim da je na identičnim postavkama koje sam ja imao(smanjen brightness). Nekak sumnjam da su sve vrijednosti tako dobro u brojku popamtili.

Spojim opet na 2 laptopa i komp, s original DVI pa s nekim vulgaris, hdmi, drugi strujni i sve žive i nežive kombinacije - opet isto, tamnije podloge imaju bright pixele preko cijelog panela. Još odspojim sve, dakle nema inputa nikakvog, upalim i čak tako najbolje vidim na skroz crnoj podlozi di piše da nema inputa, od čoška do čoška sve puno što zelenih, crvenih što bijelih točki. Dakle nema boga da je ispravan.
E sad - šta mi je radit? Serviser i uvoznik na jamstvenom je propao i mikrolajn je preuzeo njihove reklamacije. Ako ga opet šaljem ovima u servis mogu opet napravit budalu od mene i odugovlačit a jamstvo ističe za cca mjesec dana. Mislim fakat mi nije jasno kaj su oni izveli, i Ray Charles osobno bi potvrdio da je neispravan.

Da im nosim tamo i tražim da spoje na licu mjesta pa da demonstriram?