Uključio sam i ja random statse, trebalo mi je mnogo restartiranja dok nisam dobio ok squad. I dogodilo mi se da mi prvi alien s prvim hitcem napravi crit na najboljem marincu.

Pokušao sam ponovo i actually dobio opet pristojan squad (svi na 70 aim). Tada sam konačno odlično prošao prvu misiju... Ali onda nisam dobio na vrijeme prvu abduction misiju, došla je 24h kasnije, i automatski sam izgubio šanse da lansiram sve satelite taj mjesec (izgubio tu dvije azijske zemlje sigurno). Pomirio sam se s time i nastavio igrati do prvog UFO contacta, opet mi je UFO srušio prvog lovca... I onda mi je, kao šlag na kraju, council misija došla u zemlji kojoj nije trebao panic reduction i gubio sam tada 3 zemlje na kraju prvog mjeseca.
TL;DR
https://www.youtube.com/watch?v=dpVrQDw3pds
Nije mi se više dalo, previše sreće treba imati u prvom mjesecu. Sreće da ti misija sa inženjercima dođe na vrijeme, da ti UFO dođe na vrijeme i ne sruši lovce, i da ti council misija bude u zemlji koja ima panic attack. I naravno, da dobro odigraš sve te misije. Kako da ne.
Krenuo sam zato Ironman/Classic. I opet nisam na vrijeme dobio misije, inžinjerce nisam dobio nikako! a već je kraj mjeseca. Eto koliko sreće imam.

Ali baš me briga, guram dalje.