Citiraj:
Originally posted by Apollo
Ja kazem pak, sve samo ne Seagate (ili maxtor). Jedna barakuda 80, PATA, 4/04., koja bi trebala biti super tiha lezi u 3.5" kavezu, metar udaljena najbucnija komponenta je u kucistu! :mad: A ove 7200.7 NCQ serije bas nisu nesto. Ja bi recimo pogledao Samsunga. Imaju ga u HG srotu IIRC.
|
O tisini se da raspravljati. Evo kod mene je hdd 160.0 gb seagate, ncq, 8mb cache, serial ata plus i ja je ne cujem odnosno njezin zvuk je nista u usporedbi sa zvukovima 4 ventilatora na kucistu te ventilatora na Gainward 6600GT i chipsetu...Kad sam tek slozio komp isti je bio otvoren na stolu i cuo se samo Gainwardow ventilator...
Kao sta je i fish rekao Samsung se nesto vise grije, novi maxtori nisu losi (ali mi je jos ostao gorak okus od starih pa ih ne preporucam), WD se takoder popravio(odredeni stari modeli su znali doslovce zujati), Hitachiji su ok (makar su u proslosti dok je to bio IBM odredeni Deskstari imali uzasnih problema sa grijanjem i 2 takva su mi otisla,no od kada je tu Hitachi sve 5), a Seagate su ukupno gledajuci najbolji (to sto ces ga koji put cuti dok zapisuje ili trazi nije nista strasno...jer cuti ces svaki HDD). No to je samo moje misljenje.