Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 04.09.2014., 10:03   #31007
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Moja stara zove musaku kad u vatrostalnoj zdjeli poslaze krumpir na ploske i miješano meso unutra. Dodaci se lako stave(tipa kuhana jaja na ploske narezana i slicno).
Sad nisam znao da se musaka radi od kori ko da pitu ili burek radis.
pa tak više-manje svi mi radimo... može umjesto miješanog mesa i narezana kobasa na ploške, a može i kobasa i miješano meso pa kud puklo

Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Mesnica Žumberčanka na Kvatriću, unutarnji dio placa.
Imaju kvalitetno meso i sve se s njima da unaprijed dogovorit.

Problem je kod nas što mesari uopće ne znaju propisno rezat meso, i što je naš standard loš da takvi komadi junetine i govedine imaju vrlo malo kupaca.
Također, većina mesara baš ni ne zna izrezat meso po dijelovima.

Ali velim, s ovima se da dogovorit, možeš čak i biftek govedski uzet od njih, ako ćeš uzet cijeli. Možeš se dogovoriti i da ti oni meso napacaju ako hoćeš.Znam da imaju govedinu, i to će ti oni još i reć kad će bit friška.

Ja sam nedavno od njih uzeo cca 6 kila ramsteka s kostima, cijena je 40 i kusur kuna za kg. Od toga sam si spandlao cca 20 odrezaka, masnije dijelove blizu kosti sam izrezao na kockice i imam ih za dva puta za gulaš/varivo, a i na kostima sam ostavio malo mesa pa imam i brdo toga za temeljce/juhe.

Uglavnom, brdo finih ručkova za manje od 300 kn

Upravo pacam doma desetak odrezaka u čili ulju, s lukom i češnjakom i malo začina. Prije pacanja premazani su finom rakijom

U pacu su 13 dana, nikad do sad nisam toliko izdržao, probat ću do 20 dana izgurat
morat ću ja sa lokalnom mesnicom malo popričat oko govedine, inače ove sve usluge imam kod njih tako da nije greda.

ovo pacanje se čini propisim

ja isto prvo stejkove premažem sa biskom i onda u ulje i papar obično.
syss je offline   Reply With Quote