Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 04.09.2014., 09:46   #31006
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
zašto živim u žabokrečini di nemrem nabavit propisan komad GOVEDINE, ne teletine, ne junetine nego fakin govedine.
Mesnica Žumberčanka na Kvatriću, unutarnji dio placa.
Imaju kvalitetno meso i sve se s njima da unaprijed dogovorit.

Problem je kod nas što mesari uopće ne znaju propisno rezat meso, i što je naš standard loš da takvi komadi junetine i govedine imaju vrlo malo kupaca.
Također, većina mesara baš ni ne zna izrezat meso po dijelovima.

Ali velim, s ovima se da dogovorit, možeš čak i biftek govedski uzet od njih, ako ćeš uzet cijeli. Možeš se dogovoriti i da ti oni meso napacaju ako hoćeš.Znam da imaju govedinu, i to će ti oni još i reć kad će bit friška.

Ja sam nedavno od njih uzeo cca 6 kila ramsteka s kostima, cijena je 40 i kusur kuna za kg. Od toga sam si spandlao cca 20 odrezaka, masnije dijelove blizu kosti sam izrezao na kockice i imam ih za dva puta za gulaš/varivo, a i na kostima sam ostavio malo mesa pa imam i brdo toga za temeljce/juhe.

Uglavnom, brdo finih ručkova za manje od 300 kn

Upravo pacam doma desetak odrezaka u čili ulju, s lukom i češnjakom i malo začina. Prije pacanja premazani su finom rakijom

U pacu su 13 dana, nikad do sad nisam toliko izdržao, probat ću do 20 dana izgurat