Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.09.2014., 19:16   #11853
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Pa nekak ni ne očekujem da tvoje osnovno osiguranje pokriva tvoj trošak kad udariš neosigurano vozilo - kad si kriv, a tak i tak tvoje osnovno nikad ne pokriva tvoje troškove nego troškove druge strane koji su posljedica tvoje krivice. Ne bi trebali ni njemu pokrit troškove jer je neosiguran i po defaultu bi trebao gubit takva prava. Imalo bi smisla da država ima određen brzi postupak kazne i naplate od vlasnika neosiguranog vozila. Al opet, ako si kriv ima smisla da svatko sebi popravi vozilo + debela kazna vlasniku neosiguranog vozila. Al onda da ti se ne dira bonus jer osiguranje nikome nije ništa dalo. Djelomično mi i ima smisla da te neosigurani može tužiti da mu platiš popravak, al on bi svejedno trebao dati hefty iznos za kaznu jer nije osiguran. Ili da tuži osiguranje koje mu isplati i tebi smanji bonus. Ili mu odmah samljeti vozilo u kocku ako mu je osiguranje isteklo recimo više od mjesec dana unazad.

Ako on tebe lupi onda bi država trebala preusmjerit trošak popravka tvojeg vozila na vlasnika neosiguranog vozila + kazna za njega.
Tebi bi trebalo biti apsolutno svejedno dal si udario osigurano ili neosigurano vozilo - ostalim bi se trebali baviti sudovi, osiguranja i država.

Uzimanje prednosti svjesno ili nesvjesno je svejedno tvoja krivica.

To je nekak po mojoj logici kako bi možda trebalo biti.
Obično kad uključim logiku i državu, za državu vrijedi suprotno logici.

Vidio danas Land Rover Discovery Sport. Pre pre pre predobro izgleda. Izgleda kao da su ga izmašinirali iz jednog komada aluminija.
Najavili su novog:
http://uncrate.com/stuff/2015-land-r...scovery-sport/

Evoque mi je prekrasan.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 03.09.2014. u 19:40.
IcyTexx je offline   Reply With Quote