View Single Post
Staro 03.09.2014., 15:32   #615
ethan
Premium

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor hedgehog Pregled postova
Baš si odlučio frendu izbit zadnju lipu iz džepa a? Šta će mu Z97 ploča, i to poprilično skupa za S procesor? Vodeno nipošto, RAM se nađe jeftiniji, a i 4GB je vjerojatno dovoljno..koliko kužim uglavnom je za filmove ili? Ako te brine nedostatak SATA portova, kupi matičnu sa M-sata portom, unutra SSD i imaš 4 SATA, a naravno tu su i opcija za eksterne diskove koje bar nije problem spojit..6TB disk je užasno ne isplativ jer cijena ne raste proporcionalno sa kapacitetom nego raste puno više..dva od 3TB su daleko povoljnija opcija..Node 304 je dosta velik...stane 6 diskova, možda i više ako SSD-e nekud poskrivaš, jedino pazi da napajanje nije duže od 160mm, ali s obzirom na potrošnju ovakve konfe ne moraš ni o tome brinuti..Mislim i da je 120GB SSD sasvim dovoljan, za razliku od manjeg SSD-a, boljeg izbora HDD-a se može ubaciti jako dobra grafa pa se da i zaigrati ili jednostavno sačuvati kompanjonu koju kunu
Ja plaćam komp.
To će biti moj poklon za jedan poseban događaj
Ajmo odpočetka:
Ja imam ASUS ploču - i zadovoljan sam s njom, sve mi radi i nikada nisam imao problema - tako da sam pogledao što ASUS nudi od ITX ploča i odabrao ovu - Daj pliz preporuči neku drugu koja bi bila ok...
Ako vodeno ne (a i mislio sam si da mi stvarno ne treba) - što drugo? Kad bi ja baš morao odabrat nešto drugo - otišao bi na Noctua stranicu i odabrao nešto od toga, al već sam rekao - uopće nemam iskustva s hladnjacima koji nisu vodena, tak da nemam pojma na što trebam obratit pažnju? - jedino znam da hoću Noctua ventilatore jer sam se preporodio otkako sam ih instalirao u svoj komp.
4GB RAM-a? Ma nije ram tako skup - uzet ću mu 8 i nek se šiša
M-sata - znam da to postoji, al se nisam uopće sjetio te opcije. Jel to šljaka dobro? Budem proguglao...tnx
Vanjski diskovi ne dolaze u obzir je mu je to "polurješenje" hahaha
Razmišljao sam o 120GB SSD-u - al razlika između Samsung 120GB 840 Evo i Samsung 250GB 840 Evo Basic je doslovno 120kn.

Dal ti imas ovu tipkovnicu koju si linkao? Si zadovoljan s njom? Touchpad radi ok? - budem i to proguglao...tnx za link
ethan je offline   Reply With Quote