Pozdrav,
Slažem prijatelju HTPC koji bi mu osim za gledanje filmova (Bluray, mkv) sluzio i za surfanje netom....YouTube....ništa pretjerano zahtjevno.
Što se tiče novaca - nije mi problem dati koju kunu više - samo ne želim da mu išta trza, zastajkuje ili tome slično, ali opet unutar nekih normalnih proporcija.
Sigurno će koristiti XBMC, Total media theatre, iTunes (iako mislim da će se predomisliti i prebaciti na XBMC, al ima iPhone i bit će ga teško maknuti od iTunesa), Word i te gluposti....i ko zna sta će mu još past na pamet (zato bi mu htio kupiti nešto "jaču" mašinu).
Ne bavi se igranjem igrica (za sada
Ovo sam za sada složio:
CASE - Bitfenix Phenom Micro ATX
MATICNA - Asus Z97I-Plus Mini ITX
PROCESOR - Intel Core i5-4570S (AMD me ne zanima)
HLADNJAK - Corsair Hydro H80i sa Noctua NF-F12 PWM ventilatorom (ja imam h100i i oduševljen sam automatskom regulacijom brzine okretaja ventilatora - posebno kad sam stavio noctue....potpuno tiho
RAM - Corsair Vengeance PC2133 2x4GB
NAPAJANJE - Corsair RM 450 (ako sam dobro shvatio - ta RM serija ima onu funkciju da se ventilator uopće ne pali ako nije pod velikim opterećenjem?)
SSD - Samsung 250GB 840 Evo Basic
HDD - WD 6TB Green (za sada mu je jedan dovoljan, a kad prebaci sve svoje Blurayeve na disc - nek si sam kupuje dodatne hardove. Odlučio sam se za 6TB disc jer ima dosta originalnih Blurayeva a matična ima samo 4 sata porta - 1 za SSD i ostanu samo 3 za hardove)
TIPKOVNICA - Logitech Harmony Smart KEyboard (zaista je skupa, al ako stvarno radi onako kako reklamiraju - nije mi žao novaca)
Što mislite, hoće li to sve šljakat dobro?
Puno hvala na sugestijama.