Da, tipfeler, mislio sam na lumiu 630 i ispravio... Uglavnom, imao sam HTC 8X, pa L920, nakon toga S4, G2, 4X... mislim da sam malčice kompetentan za komentar. Hoću reći da ne vidim razliku u radu od lumie 920 što se same brzine sučelja tiče. Radi jako dobro, lagga nema, iako sam negdje pročitao da ima. WP8.1 je gore sa notify centrom i ostalim điđama, na UK regiji sam instaliran drive plus, jedino ne znam ili ne mogu dobit cortanu...
Zaslon je ok, na max osvjetljenju jako blještav, prikaz boja je solidan, kutevi solidni, nema se čega sramiti, da nema logo prestigia, mogao bi proći komotno pod neki razvikaniji brend. Ima gorilla sloj, packa se, al ne jako kao na Sonyu. Prijem signala je u okviru svih uređaja, znači ne vidim neku razliku, u jačini wifija i 3g-a u odnosu na prethodne telefone. Fizičke tipke na bokovima su elegantne, uklopljene u cjelinu uređaja, al ne djeluju baš pretjerano kvalitetno, no opet s obzirom na cijenu... Kapacitivne tipke su osvjetljene bijelom bojom.
Izrada je ajmo reć, na razini cijene. Imao sam prije Alcatel Idol i mogu reći da je to ta razina. Nema tu čvrstoće i dojma kvalitete jedne Nokie, ali ništa ne zijeva, ne škripa, a sivi obrub, okvir, daje dozu elegancije. Zadnji poklopac baterije je tanak i ima neki blještav jeftinjak odsjaj, iako nije skroz sjajni premaz. Dojam popravlja veliko staklo kamerice i veliki logo. Napominjem da poklopac iako je tanak i djeluje krhko fino sjedne na uređaj i lako se skine.
U vezi baterije, ne znam, pročitao sam da "samo" 2000 mAh, na 5" ne zvuči obećavajuće, ali evo, preko noći mi je bilo prvo punjenje, danas puni dan, i sad je 22,00 baterija je na 57%. Nisam ga mrcvario al sam poinstalirao nekoliko aplikacija, igrao se, wifi, 3g i gps su ON, 2 maila, whatsapp i facebook. Srednje do intenzivnije korištenje trajat će cijeli dan sigurno, a možda i više. Dakle, nije tolko loša kao na reviewima.
Kameru nisam isprobao nešto, samo za probu, al hoću u narednim danima.
Zaključak: Za ljubitelje WP koji ne žele dati velike novce, a žele velik zaslon i dual sim, ovo je puna šaka brade. Ja jedino malo muku mučim s tom veličinom, ali nadam se da ću se prilagoditi....