View Single Post
Staro 02.09.2014., 13:55   #6935
shoki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2004
POzdrav svima

frend me zamolio da mu pomognem složit konfu za njegovog brata, dečko kreće u 4. srednje, bavi se glazboim, videom, web dizajn za školu. Mooožda malo igranja, ali to je u drugom planu.
Pa da mu složimo konfu, 5000-6000 kn.

Eh sad, pošto će se profesionalno baviti grafikom, preporučio sam 24" DELL sa IPS matricom, i to je nešto ispod 1500kn, pa nas eto na oko 5000kn. (ako imate alternativu, recite).

Dečki ne namjeravaju OC-ati. Od alata: photoshop, mislim da vegas za video, ne znam što za glazbu.

Pa vas molim za pomoć. Ne znam što je važno uopć eza tako nešto, znam složit konfu za igranje, ali za ovo... Pretpostavljam dosta rama (obavezno preko 8GB) i jak proc (intel?), te neki relativno brz disk.
Našli su neke gotove konfe za relativno pristojne pare, ali uvijek ima neka bedastoća (i5 K proc na H chipsetu). Također, nemam POJMA kakva je trenutna situacija s AMD-om...

Moja je ideja sljedeća:
i5 proc (koji točno?)
H87 ploča (koja?)
12-16 giga rama (jel to overkill? danas je 8Gb standard...)
terabajt diska nekog bržeš, WD black recimo ili Samsung neki...? fakat ne znam)
ako se ima love ssd za sistemski?

Molim komentirajte, ili još bolje, predložite alternative.
kao što rekoh, možda bi AMD bio bolja kupovina...?

Hvala svima unaprijed
shoki

edit: bez periferije molim (osim sugestija za monitor). Hvala

Zadnje izmijenjeno od: shoki. 02.09.2014. u 14:35.
shoki je offline   Reply With Quote