Sto se tice edigitala, nikada bolje nisam poslovao s nekime pa je to da ce doci do "nove godine" totalno ne ozbiljna izjava + odgovarali su maksimalno brzo na svaki moj upit i bili su jako profesionalni.
Kuciste narucio oko 16 h i dostavljeno mi je putem Overseasa drugi dan, bolje ne moze + cca 60 kn manje dostava nego u Protisu (inace sam tamo sve uzimao i ne kuzim kako mogu nsplatiti toliko vecu dostavu, ali ok), dobio sam jos popust od 25 kn pa me dostava ispala 5 kn i sve zajedno me ispalo 674 kn tj 120 kn manje od Protisa, a tamo je jos kao na akciji).
Bolje od toga ne moze, pogotovo kada kuciste treba proci sam taj put.
Uz to platio pouzecem, sto nije moguce u vecini trgovina.
Makar ne zelim reci nista protiv Protisa, ovo je do saad prvi fail u cca dvije godine (malo vise od zadnje dvije godine sve od njih narucujem).
Da, rekao sam da je 300 kn ne ozbiljna procjena za CM 690 II ADvanced jer jedna je stvar sto se meni kuciste gadi, a druga je stvar vrijednost kucista i sto ljudi poprilicno traze to kuciste sto je i dokaz prodaja i svi ljudi koji su se javili za kupovinu isti dan i sto je kuciste otislo odmah za 400 kn bez ikakvog cijenkanja (s time da navodim kako sam stvari koje sam mislio da nemam, sve pronasao...jedna gumica od vodenog (iza) i jedan dust filter...sve je tu i 400 kn je ok cijena za koju je otisao, da nije ok cijena ne bi se ekipa javila i kejs bi jos uvijek stajao kod mene kod kuce).
Kod procjene bilo koje stvari (ne samo kejsova), nije vazno sto prodavac misli da je nesto "ruzno" i "smece", vec je vazna samo jedna stvar, a to je realna i trzisna vrijednost po kojoj se ta ista stvar prodaje...osobni ukus prodavaca ni na koji nacin ne igra ulogu u svemu tome.
Davno sam rekao da je 690 II smece i to je to....to je moje misljenje i to mi je jedno od najruznijih kucista koje sam ikada koristio. To je zadnje sto cu reci o tome.
Za sada sam zadovoljan s ovim kejsom, osim sto su temperature malo vise no nisam jos stavio svoje ventove te nisam imao vremena za pogledati kako je najbolje dobiti najbolji protok zraka.
Hladnjak od H50 sam stavio iza (tamo gdje stoji inace onaj 140 mm vent) i na njega samo jednu 120 mm Nanoxiu i tako ostavio (mislim da cu sutra staviti jos jedan 120 mm vent na hladnjak).
Jedino sto sam promjenio je to da sam 140 mm vent od iza, stavio naprijed da i on puse po hardovima no i unatoc tome temperature hardova su malo vise pa cu se morati poigrati s tim ventovima.
CM ima za sada jedino bolji protok zraka i to je to, a pustimo to sto se meni kejs nikada nije svidao....uostalom s 800D sam presao na njega radi financijske situacije (riknio GPU i hitno mi je trebao novi GPU pa je uletila kombinacija GPU + kejs za 800D i u tome trenutku mi je to bila najbolja opcija...no nije ni vazno na kraju krajeva).
Sto se tice komentiranja nekih kucista i ocjenjivanja kvalitete, mislim da mogu reci realno neke stvari s obzirom koliko sam ih izmijenjao u sve ove godine.
Jedan vazan cimbenik jos igra ulogu u ovoj temi i pitanje za savjet, a to je da prvi puta nisam bio u mogucnosti sam otici u trgovinu vidjeti osobno kejs...situacija je takva kakva je i tu ja ne mogu nista izmjeniti.
Na kraju svega, zahvaljujem ekipi na dobronamjernim savjetima jer ove male mane (visoke temp.) ce se rijesiti dodavanjem ventova no osim toga kuciste je sasvim solidno za te novce, cak bi rekao da je bolje od nekih skupljih kejsova koje sam imao priliku vidjeti.
Nego, kakve su vama temperature u kejsu?
P.S.
Neki su rekli kako nema HDD led i da, nema....no power led se moze staviti na HDD led pa se to tako moze rijesiti (ako vam treba bas HDD led).