Jednostavno je, ljudi su govna. I čim njemu pas ne radi sve kako je zamislio on misli da je najbolje riješit ga se. Ja sam svoju uzeo iz azila, i često odem tamo pa znam otprilike kakva je situacija. Njima doslovno skoro svaki dan ostave kutiju sa štencima ispred azila, ili zavežu psa za obližnju banderu pa ih dočeka kad ujutro dođu volonteri. Da ne kaže da je odmah pored šuma u Drava pa da se tamo redovito nađu kuje sa štencima pune krpelja, psi vezani žicom za kamenje u vodi i slične stvari. Jednom je jedna žena za "kaznu" svog psa zatvorila u neku malu kućicu sa prozirnim krovom i stavila na neki stup iza svoje ograde. To je bilo usred ljeta, znači vani temperature 30-40, i kad je ova što je glavna tu u Azilu preskočila ogradu i spasila jadnog psa iz toga, dobila kaznenu prijavi, a babi ništa. Eto to ti je naša država.
Isto tako neki dan u busu slušam jednog vrlog policajca, kaže kad vozi službeni auto i vidi da izleti pas pred njega on ne koči, kao šta pas ima radit na cesti, sam si je kriv. I kako očekivat od takvih debila da onda pokažu ikakvo suosjećanje.