View Single Post
Staro 31.08.2014., 16:25   #4
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Sa tim jeftinim USB gramofonima vjerojatno nema baš smisla uparivati kvalitetnije zvučnice. Koliko sam vidio, svi su od jeftine plastike, pa tako i ručke, a kako je gramofon elektromehanička sprava (čita i pojačava informacije iz utora u ploči) sposobnija bi zvučnica vjerojatno povukla i gomilu rezonancija samog stroja.
I to pod uvjetom da i uspiješ iznivelirati ručicu vrijednu pol juana, čija uloga je isključivo funkcionalna, vjerojatno bez sustava za podešavanje gazne sile, sa ozbiljnije koncipiranim cartridgeom koji ima i neku težinu i gabarite.
T4P je proizvod vremena u kojem je grem već izgubio mjesto vodećeg izvora zvuka (kraj 80-tih), i osmišljen je za široku publiku sa nekom postojećom kolekcijom LP-a. Dakle, išlo se na funkcionalnost-laka izmjena, a ne na kvalitetu. Zato sada i USB gramofoni zadržavaju isti sustav, jer većina kupaca (kao i ti čini mi se) želi samo izripati kolekciju. Za mp3 će biti dobre i jeftine zvučnice, odnosno koji god da gramofon kupiš.
Ako želiš lossless ipak vrijedi "što bolje", isto kao i ako ćeš baš slušati vinil.
jean luc je offline   Reply With Quote