Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.08.2014., 23:34   #11776
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Moj megane 1.6 16V trosi 16 na 170km/h pod teretom. Necu uzest u obzir citiga od 600 kila u eksperimenat. Natrpaj ga i ugazi pa ce ti bit jasno. Captur 0.9 tCe koji imam takoder doma,nase gradske voznje trosi 8 do 8 i pol litara kao i Megane. Prosjek na board kompjuteru nije mjerodavan jer se formira dugo i tesko se obara ako se dugo ne resetira. Natrpaj,ugazi i prati trenutnu potrosnju. Slabo ce ti doc... Imam doma 3 auta i dva motora a na poslu auto i 3 kamiona raznih dimenzija i snaga. Puno se vozim sa svim kombinacijama tereta i snaga i dimenzija. Konji su zedni,zapamti. Optimalna voznja je jedno,klanje je drugo. 1.5 dCi na 170 je skoro pa krajnja brzina i za taj auto to je klanje i mora popit. Na 130 ces u 5 brzini trosit 5 a na 170 10. S benzincem jos 5-6 vise.
Evo uspio sam odvozit konstantnu 160 da se ustabili potrošnja sa 185 konja, 2.5 dizel, 5 cilindra, 1600kg + prtljaga. 8-9 litara potrošnja ovisno o tome dal je ravnina ili brdo. Jednog dana kad cu imat praznu autocestu ti javim da nije tak strasna potrosnja. Baš sam zapao u neku bezveznu gužvu pa ne mogu sad ovako reći za 170, 180 jer bi se već nasadio na nekog ispred. A i dva presretača su me prešišala.

Highlight dana je bilo kad smo se vozili na ravnici van guzve fino mirno 135 km/h i kad je neka babetina u Pugu 205 iskocila ispred nas sa 80-90 km/h na udaljenost od jedva otp. 3 duljine auta od nas. Bez ikakvog znaka da ce se ubacit. Uz kocnice na full, skripu i dernjavu dosli smo joj tak blizu da sam sa svoje pozicije mogo vidjet di joj je cajger brzine na tabli (tu sam bio suvozac).
Ubili bi ju na mjestu da je sekundu kasnije izletila, a pisalo bi se o divljacima na autocesti koji su usmrtili dvije "nevine" osobe. Odmah bi joj spicio dozivotnu zabranu voznje. Sta je najgore ona garant uoopce nema pojma koliko je blizu bila smrti radi svoje gluposti. Pa samljeli bi taj jadan Pežo.
Sva sreca da je sljedeci auto bio 100m iza nas jer da se vozio blizu pokupio bi nas bez sumnje.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 29.08.2014. u 23:39.
IcyTexx je offline   Reply With Quote