Registrirao User
Datum registracije: Apr 2014
|
Citiraj:
Autor GoodLooker
@ Dakok, da sad ne ulazimo u rasprave, samo da se referiram na "Veći izbor softvera nudi i veću šansu da nađemo onaj s kojim ćemo imati najmanje problema.".
Veći izbor ROMova kućne radinosti ne nudi ništa pametno osim više vremena provedenog u drk**ju po uređaju i možda neki napredak za teške softverske odrone tipa Newman N2 (čitaj uređaji koji su neželjena djeca matičnih firmi), zato i kažem da u startu trebaš kupiti uređaj za koji znaš da je softverski provjeren, zato i pratimo reviewe.
Kuhani romovi su zgodni za igranje, ponekad donesu lijepi UI i maknu neke predinstalirane annoying aplikacije, gotovo uvijek donesu i ozbiljne bugove s kojima dosta ljudi može živjeti jer ima ljepši UI.
Meni ljepši UI ne znači puno, fokusiran sam samo na funkcionalnost. Valjda to dođe sa godinama. 
I na kraju nevezano za raspravu, pošto sam koristio sve OS-ove još od vremena Palma, mogu sa 1000% sigurnosti reči da je što se tiće funkcionalnosti, IOS apsolutni kralj (molim bez započinjanja vjerskih ratova). Android će sa ovom L verszijom napraviti veliki korak napred jer je konačno unificirao sve korisničke elemente i "razine" sućelja. Možda time olakša i developerima romova.
E da, zaboravio sam u vezi TOP liste koje bi trebalo sastavljati. Mislim da to neće ići kako treba i da nije potrebno sastavljati nikakve liste. Tko prati temu sve mu je jasno i uvijek može pitati za mišljenje o nekom odronu, to bi u stvari služilo samo padobrancima.
|
Sudbina je takva da smo ušli u raspravu jer opet imam komentar na ovo iznad.
Na sreću, samo u mini izdanju  .
Ovo mi je zapelo za retinu:
Citiraj:
Veći izbor ROMova kućne radinosti ne nudi ništa pametno
|
Posve točno. Ali što je s onim romovima koje sastavljaju timovi programera ili
kvalitetni programeri?
Npr.
Miui, Lewa i Baidu ili npr. Bruno (čim se Zte v967s pojavio u prodaji, trgovci su na njega redom stavljali Brunov AOSP), C3CO i brojni drugi programeri.
Zar je ovo zanemarivo pri izboru mobitela?
Veliki broj romova za neki mobitel je i pokazatelj da je riječ o uređaju koji je zaokupio pažnju ljudi kojima su mobiteli struka ili hobby.
Ako je zanimljiv njima onda ni ja nisam ravnodušan
Alternativni romovi (mislim na one koje sam naveo, ne one iz kuhinje)
donose onu funkcionalnost koja nedostaje originalnom softveru.
To je upravo i jedan od aduta koji je izbacio Miui na površinu.
Zašto imam Baidu OS na mobitelu? - Efektan i funkcionalan lockscreen
- Ogroman izbor tema
- Ultra Long Standby switch
- Ad Filter
- Anti disturbance
- Traffic monitor
- Detaljno upravljanje root dozvolama
- Upravljanje autom. pokretanjem aplikacija
- App locker
- 4 tipa sortiranja u app draweru
- Zamrzavanje aplikacija
- Skrivanje aplikacija
- Snimanje tel. razgovora
- Dvostruki klik na home screenu gasi ekran
itd...
I sve ovo radi glatko i bez problema. I što sad? Da vratim
tvornički softver koji je za nijansu fluidniji ali mi u cjelini nije "legao"
kao ovaj koji usto ima i tjedna ažuriranja?
Dakle, mislim da nikako ne treba gledati crno-bijelo na opciju stavljanja alternativnog OS-a na mobitel.
P.S.
Vezano na nevezano u vezi IOS-a - imam stariju susjedu koja
je dobila na poklon ajfon i tu sam se osramotio u pokušajima da joj pojasnim
kako ide kretanje kroz sučelje. Nikako mi ne ide vraćanje na prethodni ekran
kad sam u nekom pod meniju? Do mene ili do IOS-a
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 29.08.2014. u 13:18.
|