View Single Post
Staro 28.08.2014., 13:31   #43
zormar
Premium
Moj komp

zormar's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor Traitorous_8 Pregled postova
Vec nekoliko dana imam problem s IE pop-upovima koji mi iskacu nakon otvaranja FF-a.
Primjerice cinema plus reklame (nemam taj addon u firefoxu!), pa onda ilivid i sl.

Probao sam spybot, adaware te jos nekoliko opce poznatih freeware programa cija specijalnost su uklanjanje ovog gore. Probao sam takodjer i resetirati FF i reinstall, no nista!

Antivirus? Probao sam sa nekoliko AV programa no nista nisu pronasli. Jedino ako koristim Chrome nemam bas nikakvih problema, i sto vam to govori? Da nije Firefox kupljen od strane Microsofta(sarkastican sam)? Obicno tad pocinju problemi, tako je proslo sa skype-om i svime sto je MS kupio.

Slusam vase preporuke sto mogu jos probati?

Ocito je da si pokupio nekakvo govno, moguce s instalacijom nekog drugog "besplatnog" programa. Jesi probao Kaspersky AV? Jedini antivirus koji nesto vrijedi. Besplatna potpuno funkcionalna verzija traje mjesec dana, a poslije toga koristis reseter za taj trial od mjesec dana i radi zauvijek.

Ak ti ni on ne pomogne, reinstaliraj Windowse

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
jedini nedostatak sto bi volio da se popravi (sto recimo na chromeu radi automatika) je update flasha. da, to je do adobea, ali svaki put moram skinuti instalaciju flasha (fajlic od <1MB) i zivcira sto uvijek guraju mcafee. meni cak nije toliki problem, ali masi ljudi kojima tutnem mozillu na komp to zaborave maknuti ili ne citaju uopce itd. koja svrha uopce tog mcafee-ja, mene iskreno niti ne zanima, ali ono - ja hocu samo flash .

Da, taj Flash je postao tesko govno s instalacijom, pogotovo s guranjem tog SMECA od McAffea. Btw, a zasto im uopce ostavljas update ukljucen? Ja SVE update opcija uvijek i odmah gasim (nabijem ih).

Citiraj:
Autor Valley7 Pregled postova
To je teoretski tako, ali klasičan install stalno je nešto pokušavao prošvercati bez obzira što je sve u postavkama za update bilo isključeno.

A najveća debilana mi je kada klikneš na "about" i update automatski krene bez ikakvog pitanja. Treba javno strijeljati onoga tko je izmislio takvo sranje.

Cek, u cemu to "about" pokrece update?

Citiraj:
Autor Valley7 Pregled postova
Kod mene Opera 22.0. Sve to radi lijepo, kao što se od opere uvijek i očekivalo, adblock super.

No nekakav programer, koji je često u djetinjstvu padao na glavu, zaključio je da odnedavno treba unutra staviti prisilan auto-update koji se ne može kontrolirati u opcijama.

Googlanjem je utvrđeno da se u folderu od opere treba obrisati/preimenovati neki .exe koji je zadužen za taj mutavi update. Nakon toga mir božji. Stvarno ne kužim, uz dopuštenje, takva izdrkavanja. Kad ću htjet novu verziju onda ću je i skinuti, nek konačno sjašu sa tim patroniziranjem.

Novije Opere ("Next") su smece, obicni Chrome malo modificiran da lici na Operu.

Citiraj:
Autor dtrixxx Pregled postova
Firefox je upravo kifla postao, svaka verzija sve gora, u zadnje vrijeme stalno memory leak. Potrošnja se dize sve do 3.2gb, skroz usporen i na kraju crasha.

Probao Waterfox u nadi da ce se sto popraviti i ovaj je jos gori, sam preglednik trosi do 3.8gb i na to jos 0.5gb za plugin container, tako da lijepo 4gb+ memorije samo za browser.

Ja mislim da je najbolje se vratit na Firefox 3 i bit miran, otkad su poceli novi broj za svaki update sve je krenulo nizbrdo.

E to i mene muci zadnjih mjeseci s FF-om. Ajde sto proguta preko 3 GB RAM-a kad imam upaljeno 30-40 tabova (multibrowsam/citam), ali to smece od browsera nakon sto imas vise tabova pocne "zacrnjivat" sve tabove i elemente, pocne se "raspadat", no ono sto je najgore i najgluplje je to sto nakon sto zatvoris recimo 10-20 tabova, i dalje ostane sve u kur*u, tj. moras zgasit cijeli browser da se on "oporavi" (i oslobodi +3 GB RAM-a). Takodjer, bar 2-3 puta dnevno se srusi "sam od sebe" (sva sreca na recovery tabovima).

Od addonova imam samo Adblock plus, FlashBlock i Forecastfox, tako da nije do pluginova.

Chrome je u nacelu dobar browser (tj. dobar engine), ali je smece dizajniran. Sucelje odvratno, forsirani updateovi, a o tome da za svaki tab pokrece novi chrome.exe proces (i time za 50 tabova potrosi 6-7 GB RAM-a) da i ne govorimo...

Btw, taj Waterfox, kako to mislis "sam preglednik trosi do 3.8gb i na to jos 0.5gb za plugin container"? Odma u startu? WTF?
zormar je offline   Reply With Quote