Citiraj:
Autor Sinac
Što ti dodjeljuje DHCP adrese? Neka kutija koju imaš ti dodjeljuje DHCP adrese i onda je to DHCP server bez obzira bio to PC ili router...
|
Jasno da ima DHCP u windowsima ali nemam tamo neke opcije kao na win server sa excludanjem nekih adresa (barem ja nisam nasao?). win8 64b, tamo ne nalazim ovako nesto kao na win server -
http://technet.microsoft.com/en-us/l...=ws.10%29.aspx
Citiraj:
Autor WraGG
Nemas server kao server, ali moras imati dhcp server ako automatski dobijes ip adresu na pc-u. Vjerojatno koristite dhcp server u routeru.
Drugo, imas ti kucne switcheve i sa vise od 8 portova, tako da ne vjerujem da je radi toga nabavljen upravljivi switch. Ali opet, vjerojatno vam je to "uvalio" vas dobavljac kad ste trazili veci switch, bez obzira treba li vam ili ne.
|
Nije mi niko nista uvalio ja sam ga sam izabrao i kupio

, trebao mi je zbog LA i setupa oko gasenja lampic apo noci (d ane trepere cjelu noc

i powersave koji ovi kucni bas i nemaju (ba roni koje sma ja imao) i kao sto rekoh broj prtova/ulaza koji mi treba je narastao a ima i naznaka da ce jos rasti pa mi je 8 komada bio skucen (imao sam USR sa 8 portova i kasnije Dlink kad je USR odapeo jendog dana nakon 4-5 godina, D-Link i danas radi ali premalo portova).
BTW koji su to kucni switchevi sa 16-24 i vise portova ? Imas neke linkove ? Hvala