Citiraj:
Autor Brain32
Ne kužim jednu foru kod HGSpota, inače danas sam kod njih uzeo nešto sve je prošlo ok (za sad, moram još testirat kupljeno) dečki ljubazni, usluga brza i opće sve skupa super dojam i to ALI...
Na koju foru je proizvod pa čak i više od 10% jeftiniji ako ga se naruči i plati preko Web Shopa?
Znači ovako dođem tamo i velim liku plaćam kako god hoćete, imam keš kod sebe, imam plastiku i uzimam odmah ali vidjeh na webu tu i tu cijenu. Veli lik koji je prije toga uzeo traženi predmet sa hrpe istih takvih predmeta i stavio na pult da ta cijena sa weba vrijedi samo preko WebShopa a da je ovako 10%+ viša!!! Ono WTF?
I naravno ja otišao praznih ruku do ureda(blizu) regal se na webshop, obavio kupnju preko webshopa i poslije posla uredno pokupio predmet plativši naravno nižu cijenu onom istom karticom kojom sam htio platiti na licu mjesta(uz to sam imao kao što napomenuh i gotovinu).
Eto slučajno mi to nije problem jer svaki dan prolazim kraj njih kad idem s posla a i blizu su mi od doma ali mi nije jasna poanta takve komplikacije, mislim ne krivim trgovca očito postoji neka turbo-retardirana začkoljica zbog koje je to tako ali ju ne mogu dokučiti...
E sad, jasno je meni kad netko ima firmu koja je SAMO web shop da se mora ići preko webshopa i da je jeftinije jer nema lagera i bla,bla ali mi nije jasno u čemu je kvaka kad je u pitanju firma poput HGSpota sa prilično velikom poslovnicom u Utrinama, svojim skladištem/lagerom itd...s tim da su imali to što sam tražio kod sebe u više primjeraka jer sam to svojim očima vidio...
Pa eto ako netko zna u čem je fora...fala.
|
to je tako zbog zakona. vidiš da cijela Europa ima posebne cijene za web i posebne cijene za fizičku trgovinu. Zakonski se roba može prodavati samo po zaduženim cijenama, ne smiju se mijenjati svako malo bez razloga, i zabranjeno je davati individualne popuste. Web shop je tranzitna prodaja i kako nema zaduženja robe tako je moguće često mijenjanje cijena i tako se mogu objavljivati i niže cijene
U austrijskim trgovinama je razlika između web cijene i cijene u trgovini 10-15%. Tako da su i kod nas počeli sve više raditi.