View Single Post
Staro 26.08.2014., 13:48   #1350
Skrewdriver
Registered User

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor Brain32 Pregled postova
Ne kužim jednu foru kod HGSpota, inače danas sam kod njih uzeo nešto sve je prošlo ok (za sad, moram još testirat kupljeno) dečki ljubazni, usluga brza i opće sve skupa super dojam i to ALI...

Na koju foru je proizvod pa čak i više od 10% jeftiniji ako ga se naruči i plati preko Web Shopa?

Znači ovako dođem tamo i velim liku plaćam kako god hoćete, imam keš kod sebe, imam plastiku i uzimam odmah ali vidjeh na webu tu i tu cijenu. Veli lik koji je prije toga uzeo traženi predmet sa hrpe istih takvih predmeta i stavio na pult da ta cijena sa weba vrijedi samo preko WebShopa a da je ovako 10%+ viša!!! Ono WTF?

I naravno ja otišao praznih ruku do ureda(blizu) regal se na webshop, obavio kupnju preko webshopa i poslije posla uredno pokupio predmet plativši naravno nižu cijenu onom istom karticom kojom sam htio platiti na licu mjesta(uz to sam imao kao što napomenuh i gotovinu).

Eto slučajno mi to nije problem jer svaki dan prolazim kraj njih kad idem s posla a i blizu su mi od doma ali mi nije jasna poanta takve komplikacije, mislim ne krivim trgovca očito postoji neka turbo-retardirana začkoljica zbog koje je to tako ali ju ne mogu dokučiti...

E sad, jasno je meni kad netko ima firmu koja je SAMO web shop da se mora ići preko webshopa i da je jeftinije jer nema lagera i bla,bla ali mi nije jasno u čemu je kvaka kad je u pitanju firma poput HGSpota sa prilično velikom poslovnicom u Utrinama, svojim skladištem/lagerom itd...s tim da su imali to što sam tražio kod sebe u više primjeraka jer sam to svojim očima vidio...

Pa eto ako netko zna u čem je fora...fala.
to je tako zbog zakona. vidiš da cijela Europa ima posebne cijene za web i posebne cijene za fizičku trgovinu. Zakonski se roba može prodavati samo po zaduženim cijenama, ne smiju se mijenjati svako malo bez razloga, i zabranjeno je davati individualne popuste. Web shop je tranzitna prodaja i kako nema zaduženja robe tako je moguće često mijenjanje cijena i tako se mogu objavljivati i niže cijene

U austrijskim trgovinama je razlika između web cijene i cijene u trgovini 10-15%. Tako da su i kod nas počeli sve više raditi.
Skrewdriver je offline   Reply With Quote