Novi nisam probao. Mediabrowser sam koristio davno, prije 2-3 godine.
Vjerujem da je krcat, ali pobornik sam jednostavnosti ponajvise zbog ukucana i djece, a posto ono sto trebam mogu postici iz samog xbmc-a nemam potrebe duplirati i gomilati aplikacije slicne namjene.
Sve instance xbmc-a bez obzira na kojem uredjaju/platformi bio on instaliran (pc, android, iphone, androidPC i sl.) ... vide jedna drugu unutar mreze i sa svake instance mozes pristupiti kako mreznim fajlovima tako i lokalnim koji su unutar svakog uredjaja.
Isto tako sa svake instance xbmc-a mozes reproducirati video na drugom uredjaju, bez obzira o kojoj je platformi rijec.
Npr iz dnevne sobe gdje je xbmc na pcu, pustis video u djecijoj gdje je xbmc na androidPCu, ili recimo kako ja najvise volim ... Browsam svoje fajlove na xbmcu koji je na android tabletu i s njega pustam video na onaj tv gdje sam se trenutno zavalio i zaposjeo trosjed (spavaca, dnevna ili djecija)
Sve instance xbmca su sinc-ane, watched/unwached status, a kad se librarys update-aju, sve instance povuku update on the fly.
Podrzani su nfs, upnp, smb i dr. protokoli. Sve to radi "on the fly", a podesavanja su trivijalna u 2-3 klika s minimalnom interakcijom. Mislim, moras znati sta radis, ali zbilja je sve ispeglano do savrsenstva i dakako, sve je dzaba!