View Single Post
Staro 24.08.2014., 18:43   #6267
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor flyer1 Pregled postova
* - ne poznajem posebno ati nomenklaturu (a nije ni da me pretjerano zanima), ali mislim da se ti verzija 560-ke smistila negdi izmedu vrsnjakinja 6870 i 6950
Nešto kao cca 260X sada +/-

Citiraj:
Autor flyer1 Pregled postova
bek to botlnek situation

crysis 3, i3+560ti*, fsaax2, afx4, detalji med/high, rezolucija 1920x1080. kartica je bila na 100% loadu, maleni pripadnik icore familije je sasvim savjesno obavljao svoj posao
Crysis 3 je baš jedna od rijetkih (ako ne i jedina) gdje i3 baš ne briljira. To je prije techdemo, multicore optimizirana igra klik (paše po svim izvorima). U toj igri čak fx 83xx "pobijedi" i5, čak i opasno "visi" od fx 6300 klik. Naravno sad tražimo dlaku u jajetu i pričamo o BN u teoriji (ako pričamo matematički precizno). Sve je to dobro u real life.

Znači prema ovome 560Ti je taman za njega optimum u toj igri (i to singleplayer), prema toj slici, čak i7 može dati mrvicu veći fps i na 560Ti, a ovaj video na kraju je baš brutalna razlika (gtx 670 na i7 i i3). Opet, ponavljam ovdje i ovdje i3 3xxx/4xxx briljira i sa jačom gpu (680/770) i "pobjeđuje" multicore fx-ove. Dakle, sve, ali baš sve ovisi o tome koje će se igre igrati tj. kako su iste optimizirane... Najbolja je namjenska kupovina tj. kad se zna točno za što će se pc koristiti, ako će se najviše/samo određene igre igrati da se tome prilagodi, a za ostalo kako bude bit će dobro...

Znači ne treba sad pretjerivat (jaka gpu i mid range ili low cpu) osim naravno kad se ide u nadogradnju i razne kombinacije za kasnije, tako da priče o BN nisu baš skroz šuplje, ali su i često prenapuhane, najbolje zlatna sredina...

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 24.08.2014. u 19:17.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote