Ma vidi, ali stvarno je bilo ovako.
Kad sam prešao sa 5770 i x640
na I5 +5770 , ono što ja volim igrat (AC 4, Crysis 3,
Skyrim,..) je postalo, puno puno, fludinije ali do određen mjere.
A ta mjere je bila otprilike uglavnom. na medium detaljima sa isključenim blurom, sjenama...
Isto vrijedi i za onaj watch dogs naslov. Vozio se uredno na medium, sa isključenim
"odsjajima". Na x640 je to bilo nemoguće, jer je bilo padova u jednoznamenkasti fps.
E sad. Tu je bio maximum 5770. Više od medium nije išlo. Čak i Divinity Original Sin je štekao ako su bile uključene sjene, AA...
Dakle, vidio sam a priori Amd x640 vs I5 4570 . I procesor je puno jači.
(Ovdje govorim o igraćem djelu, posao na stranu sad)
E sad. Kupio sam R260x 2gb, jer se volim ponekad poigrat, ne nužno
sve na ultra, pa eto, računam da ću igrat i GTA 5 na neki medium high, a najvažniji razlog je bio budget ograničenje. (Nemojmo sad o famoznim "nađe se rabljeno za xxx kuna" tvrdnjama, jer sam kupio na par rata, pa je dolazilo isključivo u obzir novo, valjda ne moram govorit zašto je išlo na rate).
I zasad ide sve fludino sa R260 X ja zadovoljan. Onaj gore plače nad tim, ali koga briga za suze sina razmetnoga.
To sam htio reći. Moje osobno iskustvo, ništa više. Da li mislim da je moja konfa odlično izbalansirana, pa ne mislim. Ali zasad će poslužit, pa ćemo upgradeat dio po dio kasnije.
E sad, da li bi ja, bi bio sretniji sa 280X ,16 gb RAM i ovim ili onim bi, ali zasad mi je to u rangu kao da mi kažeš da zamijenim ZET ova prometala sa Bentlyem.