24.08.2014., 06:52
|
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Autor TutanCmon
Ja sam po pitanju mrtvih i zaglavljenih piksela, priznajem, picajzla - skužit ću "mrtvaca" kojeg, realno, dosta ljudi ne bi (ako baš ne traži) i koji je uglavnom neprimjetan u uobičajenoj svakodnevnoj upotrebi.
|
Citiraj:
Autor TutanCmon
Upravo zbog tog razloga kupio sam, dakle, nedavno kod njih monitor i platio ga skuplje nego drugdje i poslije, naravno, našao mrtvi (zapravo "stuck", tj. bijeli na crnoj pozadini) piksel.
|
Citiraj:
Autor TutanCmon
Naposljetku, vidio sam da imaju jedan izložbeni primjerak na polici, na prvi pogled u besprijekornom stanju. Predložio sam da još taj pogledam pa ih neću više gnjaviti i - napokon - nisam našao "mrtvace".
|
Citiraj:
Autor TutanCmon
Poslije (isti dan, doma) skužio sam sljedeće:
Monitor je, u najmanju ruku, prije mene bio barem uključivan (znam po nekim postavkama koje nisu bile defaultne). Nebitno, ali... Čemu laganje?
Našao sam dva "stuck" piksela (moja krivnja - promaknuli su mi).
Drugo, bitnije - sjajni crni lak na bezelu oko ekrana na gornjem je dijelu u dužini od nekoliko centimetara na par mjesta oljušten, kao da se monitor putem u nekoliko navrata "očešao" o čvrsti predmet.
|
Mislim jebote, ako si takva picajzla, kako nisi skužio u dućanu.
S druge strane, raspitaš se, ako monitor ima zero pixel garanciju, nosi nazad na reklamaciju bez obzira što su ti rekli da ti ga više neće mijenjati. To što oni kažu, mogu okačit mački na rep. Garancija za pixele postoji ili ne postoji i bok.
Ako monitor nema zero pixel waranty, jebga, ko ti je kriv onda. Bolje da ne pišeš da si picajzla koja će vidjet nešto što ostali smrtnici neće kad ti takvo nešto promakne.
|
|
|