Citiraj:
Autor stbeast
Pozdrav imam u planu kupiti novu graficku i mislim se izmedu 270x toxic i sapphire 280... Trenutno imam amd750k i 550w napajanje, procesor i maticnu takoder cu mjenjat za nekih mjesec dana, tako da me zanima hoce li ove dvi graficke biti bottleneck za procesor i dali ce 550w moci drzati bez problema... Komp sluzi samo za gaming...
|
Citiraj:
Autor hedgehog
Ako je proc OC-an 270x bi taman negdje izgurao..280 već malo teže..sa čime planiraš zamjeniti? Na FM2 ne postoji ništa jače za sada :/
|
? Zašto uopće mislite da bi CPU (4 jezgre, ok na samo dvije letve) bio botlnek? Jer mu fali L3 cache?
Ponekad nevalja previše razmišljati, kod mene neznatno bolji 760K radi sa 260X bez ikakvih problema, grafulje je u igrama AA:PG uvijek na 98-100% opterećenja (mjereno sa afterburnerom i displejem u samoj igri)
Ne vidim nikakav problem ni sa 270X ni sa 280...
EDIT: sad vidim da mijenjaš kompletnu platformu (i MBO i CPU uz zamjenu grafičke), pa pretpostavljam da ideš na jači CPU od 750K. Dakle prelaziš ili na AMD FX na AM3+ ili na nešto od Intela npr. I5. Niti tu naravno neće biti botlneck